Een crumble is mijn favoriete comfort food tijdens de herfstdagen. Het liefst eet ik het direct uit de ovenschaal wanneer het nog warm is want dat is het allerlekkerste. π Ik maakte deze met appel en bramen, maar varieer gerust met je eigen favoriete fruitsoorten.
IngrediΓ«nten voor 4 personen
- 25 gr boter
- 3 appels, geschild en in kleine blokjes
- 100 gr bramen
- 2 el suiker
- 1 tl kaneel
Crumble - 100 gr amandelmeel
- 30 gr havermout
- 100 gr roomboter
- 50 gr bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met boter.
- Smelt een beetje boter in een pan, voeg de appels en bramen toe, suiker en het kaneel. Roer dit goed door elkaar en laat het rustig sudderen op laag vuur – ongeveer 3-4 minuten.
- Meng in een kom de bloem met het havermout en suiker en voeg de blokjes boter toe en kneed tot een kruimeldeeg.
- Schep het appel-bramen mengsel in de ovenschaal en verdeel hier het kruimeldeeg over. Zet het in de oven voor ongeveer 30-35 minuten, tot het mooi goudbruin is geworden.
- Serveer met Griekse yoghurt of met een flinke eetlepel slagroom.