Appel-bramen crumble

Een crumble is mijn favoriete comfort food tijdens de herfstdagen. Het liefst eet ik het direct uit de ovenschaal wanneer het nog warm is want dat is het allerlekkerste. 🙂 Ik maakte deze met appel en bramen, maar varieer gerust met je eigen favoriete fruitsoorten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 25 gr boter
  • 3 appels, geschild en in kleine blokjes
  • 100 gr bramen
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel

    Crumble
  • 100 gr amandelmeel
  • 30 gr havermout
  • 100 gr roomboter
  • 50 gr bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met boter.
  2. Smelt een beetje boter in een pan, voeg de appels en bramen toe, suiker en het kaneel. Roer dit goed door elkaar en laat het rustig sudderen op laag vuur – ongeveer 3-4 minuten.
  3. Meng in een kom de bloem met het havermout en suiker en voeg de blokjes boter toe en kneed tot een kruimeldeeg.
  4. Schep het appel-bramen mengsel in de ovenschaal en verdeel hier het kruimeldeeg over. Zet het in de oven voor ongeveer 30-35 minuten, tot het mooi goudbruin is geworden.
  5. Serveer met Griekse yoghurt of met een flinke eetlepel slagroom.
Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.