Recept: Appel-bramen crumble met yoghurt - - Angelina Catharina, by Eunoia

Appel-bramen crumble

Een crumble is mijn favoriete comfort food tijdens de herfstdagen. Het liefst eet ik het direct uit de ovenschaal wanneer het nog warm is want dat is het allerlekkerste. πŸ™‚ Ik maakte deze met appel en bramen, maar varieer gerust met je eigen favoriete fruitsoorten.

IngrediΓ«nten voor 4 personen

  • 25 gr boter
  • 3 appels, geschild en in kleine blokjes
  • 100 gr bramen
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel

    Crumble
  • 100 gr amandelmeel
  • 30 gr havermout
  • 100 gr roomboter
  • 50 gr bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met boter.
  2. Smelt een beetje boter in een pan, voeg de appels en bramen toe, suiker en het kaneel. Roer dit goed door elkaar en laat het rustig sudderen op laag vuur – ongeveer 3-4 minuten.
  3. Meng in een kom de bloem met het havermout en suiker en voeg de blokjes boter toe en kneed tot een kruimeldeeg.
  4. Schep het appel-bramen mengsel in de ovenschaal en verdeel hier het kruimeldeeg over. Zet het in de oven voor ongeveer 30-35 minuten, tot het mooi goudbruin is geworden.
  5. Serveer met Griekse yoghurt of met een flinke eetlepel slagroom.

Dit vind je misschien ook leuk: