Citroen-Meringue taart

Een heerlijke luchtige en frisse taart. Deze wil ik binnenkort nog een keer weer maken, vandaar dat ik deze ook weer deel op mijn blog haha. Ik weet niet precies meer waar ik dit recept gevonden had, maar mocht iemand het weten laat het vooral even weten in de reacties.

Nodig: springvorm Ø 20 cm

Ingrediënten

Voor het taartdeeg

 • 225 gram bloem
 • 160 gram koude, ongezouten roomboter
 • 80 gram witte basterdsuiker
 • Half losgeklopt ei
 • snufje zout

  Voor de vulling
 • 50 gram maïzena
 • 130 gram kristalsuiker
 • rasp van 3 citroenen
 • sap van 2½ citroen
 • 250 milliliter water
 • 3 eidooiers
 • 60 gram roomboter

  Meringue
 • 3 eiwitten
 • 100 gram kristalsuiker

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180/200 graden.
 2. Doe in een kom de ingrediënten voor de bodem: bloem, roomboter (in blokjes), witte basterdsuiker, half losgeklopt ei en een snufje zout. Kneed dit net zolang totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
 3. Pak een springvorm en leg er een bakpapier in. Maak van het deeg een bol en rol het uit – ongeveer een halve cm dik. Bekleed dan de taartvorm en prik gaatjes in de bodem. Zet het dan in de koelkast.
 4. Was eerst de citroenen en rasp dan (alleen het gele – het witte is erg bitter). Pak dan een steelpannetje en doe hier de citroenrasp in met het citroensap, water, suiker en de maïzena. Zet het op laag vuur en blijf doorroeren totdat het wat dikker wordt. Dit duurt even maar dan wordt het een soort lijm, daar lijkt het op.
 5. Haal het dan van het vuur en laat de blokjes hierin smelten door goed door te roeren/kloppen. Als het boter gesmolten is voeg je de eidooiers toe en blijf je kloppen totdat het een glad mengsel is geworden.
 6. Haal dan de springvorm uit de koelkast en giet de lemon curd hierin. Zet het in de oven voor ongeveer 30/35 minuten.
 7. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen en vervolgens nog helemaal op een taartrooster.
 8. Voor de meringue klop je de eiwitten stijf en voeg je de suiker toe en klop je het net zolang tot er mooie glanzende pieken ontstaan.
 9. Schep de meringue op de taart of gebruik een spuitzak zoals ik heb gedaan. Gebruik dan een brander voor de eiwitten.

Tip: Heb je geen brander? Zet het dan een paar minuutjes onder de grill, maar blijf er bij want het kan heel snel gaan.

Op mijn blog schrijf ik over mijn leven, deel ik mijn passie voor fotografie, het ontdekken van nieuwe plekken en reistips, favoriete recepten, over mijn huis en tuin en zie je mijn hond Max regelmatig voorbij komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.