Recept: Sandwich met oude kaas, avocado & limoenmayonaise - Angelina Catharina, by Eunoia

Sandwich met oude kaas, avocado & limoenmayonaise

Bij Bakkerij Blanche in Groningen at ik een heerlijke sandwich. Deze bleef maar in mijn gedachten zitten en ik wist dat ik het moest proberen na te maken. Zo gezegd zo gedaan, dit is het resultaat. Een heerlijk sandwich voor als je eens wilt uitpakken tijdens de lunch.

Venkelsalade met sinaasappel

Ingrediënten voor 2 personen

 • 4 plakjes brood
 • 4 plakjes oude kaas of geraspt
 • 1 avocado
 • 4 zongedroogde tomaatjes
 • 75 gr rucola

Limoenmayonaise

 • 1 limoen
 • 1 ei
 • 1 el mosterd
 • 1 el azijn
 • 200 ml olie
 • 1 limoen
 • snufje zout en peper

Bereidingswijze

 1. Begin met de limoenmayonaise. Breek de ei boven een kom voor een staafmixer en voeg het sap van de limoen toe. Meng in een kommetje de mosterd, azijn en het rasp van de limoen door elkaar en giet het bij de ei met een snuf zout en peper. Giet dan de olie erbij en zet de staafmixer aan. Trek heel rustig en voorzichtig de staafmixer omhoog en herhaal tot het de juiste dikte heeft. Voeg vervolgens de basilicum toe en mix nog een keer totdat alles goed gemengd is.
 2. Besmeer de plakjes brood met de limoenmayonaise. Leg (of rasp als je een blok kaas hebt) hier de plakjes oude kaas bovenop.
 3. Verdeel de rucola over de broodjes. Ontpit de avocado en snijd in dunne plakjes en leg deze bovenop de rucola met de zongedroogde tomaatjes, deze heb ik ook even doormidden gesneden. Besprenkel eventueel nog met wat extra limoenmayonaise, peper en geraspte kaas.

TIP: maak het jezelf gemakkelijk met een handige kaasrasp mét opvangbak die mooie flakes en slierten maakt!

Dit vind je misschien ook leuk: