Travel: Austin, Texas - Angelina Catharina

City Guide: Austin, Texas

Zoals ik in mijn vorige post “mijn eerste soloreis” al vertelde was het niet de beste vakantie, heb ik minder gezien en gedaan dan ik had gehoopt. Maar natuurlijk heb ik er nog wel het een en ander over te vertellen. πŸ˜‰

Austin is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je Amerika noemt. Je hoort eerder New York, Los Angeles (bijvoorbeeld Venice Beach), Miami en ga zo maar door. Populaire plekken en waar ik misschien ook nog wel graag een keer naartoe wil. Maar Austin is verrassend leuk. Een mooie stad, niet te groot (voor zover dat mogelijk is in Amerika haha) maar overzichtelijk. Fijne groene parken, leuke winkels en eettentjes.

South Congress Avenue

Ik verbleef in een fijne Airbnb net buiten het centrum, in de wijk Dawson. Met de Uber was je binnen 10 minuten in het centrum, maar lopend was het ook prima te doen. De Airbnb leek op een tuinhuisje maar van alle gemakken voorzien. Een keuken, badkamer, tweepersoonsbed maar zonder tv en alleen een comfortabele stoel en een barretje met krukken. Niet groot, maar voor twee personen. En ben je gek op honden? Dan is dit ook een perfecte plek want je krijgt regelmatig bezoek van de lieve Beagle Louie en ook de eigenaren zijn erg aardig en in voor een praatje. Wil je de link naar de Airbnb ontvangen? Stuur dan een berichtje of laat een reactie achter.

Ik liep regelmatig vanuit Dawson naar het centrum of alleen door de populaire South Congress Avenue. Hier zaten leuke plekjes waar je lekker kon eten, winkels en hotels. Als je deze helemaal uitloopt richting het centrum kom je bij Congress Avenue Bridge waar in de avond β€˜s werelds grootste vleermuizenkolonie uitvliegen.

Leuk om te zien, doen Γ©n eten

Mijn favoriete winkel was zeker Madewell. Deze vind je (geloof ik) alleen in Amerika. Een mooie winkel (wel een beetje prijzig) voor kleding, schoenen en sieraden. Maar gelukkig verzenden ze wereldwijd.

Bij Vinaigrette bestelde ik een carrot cake (favoriet!) met een grote! ijsthee. De carrot cake was mega. Echt zoals je verwacht in Amerika: groot, groter, grootst haha. Lekker was het zeker Γ©n een mooie plek, wel open maar heel licht en een leuke buitenplaats.

Bij CafΓ© No SΓ© at ik een heerlijke lunch en is echt een superleuke plek om te zitten. Hier heb je buiten leuk uitzicht op de straat, mensen kijken is toch wel het leukste. πŸ˜‰ Ik at een avocado toast met een zachtgekookt eitje, ijsthee (wat daar vaak gewoon koude thee is) voor ongeveer 15 euro.

Travel: Austin, Texas - https://www.angelinacatharina.nl/wp-content/uploads/2022/12/IMG_9613-3-scaled-1.jpg Catharina

Na een leuke bustour kwam ik langs Blenders & Bowls. Een plek waar je zowel binnen als buiten kan zitten. Er is niet heel veel ruimte maar meer voor even een snelle smoothie, of acai bowl. Mocht je ook nog Yoga willen doen? Dan kan je dit in hetzelfde pand bij Wanderlust Yoga doen.

Nog een leuke plek die ik dankzij Marie leerde kennen. Dit was haar favoriete plek – Le Politique. Een Frans geΓ―nspireerde brasserie. Heerlijke koffie, supertoffe behang (vooral heel fotogeniek dus).
En ben ik ook nog uit eten geweest met Marie en haar vriend bij Jo’s Coffee. Jo’s heeft twee locaties, wij gingen eten in het centrum maar aan South Congress Avenue zit ook een locatie. Hier vind je ook de bekende muur met “I love you so much” waar ze in een rij stonden om een foto te maken. πŸ˜‰

Omdat ik in een Airbnb zat met alle benodigdheden om zelf te kunnen koken, maar ook voor ontbijtjes en natuurlijk drinken ging ik ook regelmatig boodschappen doen. Een paar keer ben ik bij Trader Joe’s geweest, was prima, maar vaker ging ik naar H-E-B aan South Congress omdat het dichterbij was en op de route lag. Maar het was ook een fijner winkel vond ik.

Overal vind je trouwens ook leuke foodtrucks wat ook een aanrader is. Het was allemaal zo leuk en typisch Amerikaans. En natuurlijk het Texas State Capitol, het hoofdgebouw van de regering van de Amerikaanse staat Texas die bijna overal bovenuit springt. De bustour is ook echt een aanrader. Lekker relaxed en langs alle highlights in Austin. Ik ging met de Double Decker Austin zodat je bovenin kan zitten en foto’s kan maken. Dit is ongeveer 30 euro per persoon.

Ik moet zeggen Austin; heeft als bijnaam “Live Music Capital of the World” maar gewoon op straat heb ik eigenlijk nooit iemand gezien of iets gehoord. Misschien heb ik dat ook wel niet helemaal meegekregen omdat ik er natuurlijk wat minder op uit ben geweest dan gehoopt haha. Maar ik het niet had geweten dan ook zeker niet na deze reis. En net voordat ik kwam was het grootste festival van de VS geweest South by Southwest (SXSW) een muziekfestival. ;’)


Bewaar voor later op Pinterest:

Dit vind je misschien ook leuk: