Om nog even dat lekkere lentegevoel van gisteren vast te houden, deel ik vandaag het recept voor deze heerlijke bounty smoothie met kokos en chocolade. Dat ik die nog niet eerder had gemaakt! π
IngrediΓ«nten voor 1 smoothie
- 50 gr geraspte kokos
- 200 ml koude kokosmelk
- 50 ml koude amandelmelk
- 1 banaan*
- 2 medjouldadels, ontpit
- 1 tl vanille-extract
- 50 gr chocolade (puur minimaal 70%)
Topping - stukjes rauwe chocolade
- kokosrasp
- cacaopoeder
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au bain-marie en schenk het dan in de beker terwijl je de beker draait, zo krijg je een leuk effect. Bewaar nog een beetje voor de topping.
- Doe vervolgens de kokosrasp, kokosmelk, amandelmelk, banaan, dadels en het vanille-extract in de blender mix tot je een dikke smoothie hebt.
- Giet de bounty smoothie in de beker. Serveer met nog een beetje van de chocolade, kokosrasp en stukjes chocolade.
Note:
* In de zomer is een frisse smoothie nΓ³g lekkerder, gebruik dan een bevroren banaan.