Chocolade bananenbrood

Mijn favoriete bananenbrood mét chocolade. Dit recept werd het meest bekeken op mijn oude blog die moest dan ook wel terugkomen. Heerlijk fluffy, redelijk gezond én vooral heel erg lekker.

Nodig: cakevorm 23×13 cm

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 4 dadels, ontpit
  • 4 el ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 85 gr kokosolie, gesmolten
  • 1 el kwark
  • 200 gr speltbloem
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Prak de bananen in een kom fijn, je kan ook een staafmixer gebruiken. Voeg dan de dadels toe, ahornsiroop, de eieren, het melk, de vanille-extract en de kwark. Roer dit goed met een garde door elkaar. Voeg dan de kokosolie toe en roer weer goed door.
  3. Meng dan in een andere de kom de speltbloem met de cacaopoeder, baking soda en het zout. Zeef het dan boven de kom met het bananenmengsel en spatel het goed door elkaar.
  4. Schenk het beslag dan in de cakevorm. Bak de banenenbrood in ongeveer 50 tot 55 minuten gaar. Controleer ongeveer laatste 5 à 10 minuten of de bananenbrood al gaar is met een cocktailprikker, komt deze er schoon uit dan is het bananenbrood klaar.
Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Gerelateerde posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *