Recept: Chocoladetaartjes met frambozen - Angelina Catharina, by Eunoia

Chocoladetaartjes met frambozen

It’s my birthday! Vandaag mag ik 29 kaarsjes uitblazen oef.. Het is niet zo zeer het getal wat “pijn” doet maar meer het gevoel dat het allemaal zo snel gaat haha. Misschien ook wel omdat ik nog zoveel wil doen en zien, dat wanneer je weer een jaartje ouder wordt de realiteit weer even binnenkomt dat de tijd zo voorbij vliegt.

Maar de andere kant ook wel weer een eyeopener om te doen waar je gelukkig van wordt. Genieten van het moment! Een goed moment om de blog weer nieuw leven in te blazen Γ©n te genieten van deze heerlijke chocoladetaartjes nomnom. Je begrijpt dat ik dit recept gewoon nog een keer moest delen. πŸ˜‰ Enjoy!

Aantal: 4 taartjes
Nodig: 4 bakringen Ø 8 cm (4 cm hoog)

IngrediΓ«nten

 • 60 gr boter, op kamertemperatuur
 • 50 gr donker basterdsuiker
 • 1 tl vanille-extract
 • 100 gr melkchocolade, gesmolten en afgekoeld
 • 1 ei
 • 75 gr zelfrijzend bakmeel
 • 80 ml karnemelk

Tussenlaag

 • 150 ml slagroom

Garnering

 • verse frambozen
 • poedersuiker

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakringen in en zet deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Knip 4 lange repen van bakpapier en vouw ze over de lengte dubbel en bekleed hiermee de bakringen. CreΓ«er een kraagje, dan krijg je ze er straks ook makkelijker uit maar kunnen ze ook wat hoger rijzen.
 2. Smelt de chocolade au-bain marie, schenk over in een andere kom en laat deze ondertussen volledig afkoelen.
 3. Klop met een mixer de boter, suiker en vanille-extract in een kom tot het licht en romig is. Klop dan de chocolade erdoor, voeg vervolgens het ei toe en klop weer door. Spatel dan afwisselend het bakmeel en de karnemelk door het mengsel.
 4. Bak ze dan 20 minuten in de oven tot deze gaar is – met een satΓ©prikker kun je het controleren, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes klaar. Zet dan de bakplaat op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
 5. Klop ondertussen de slagroom tot zachte pieken en zet aan de kant.
 6. Haal de cakejes uit de bakringen en snijd ze horizontaal door zodat je twee lagen hebt. Zet de taartjes met het snijvlak naar boven en schep hier een eetlepel slagroom op en verspreid. Leg de bovenkant er bovenop met het snijvlak naar beneden en schep hier weer een eetlepel slagroom op. Garneer met de frambozen en een beetje poedersuiker. Herhaal zo met de andere taartjes.

Uit: Delicious magazine

Dit vind je misschien ook leuk:

Deze website gaat officieel offline vanaf 10 oktober 2023.

Sla nog gauw jouw favoriete adresjesΒ of recepten op! πŸ˜‰

Mocht je mij willen blijven volgen, dan kan dat via mijn Instagram account. Hopelijk zie ik je daar!

Vee liefs en bedankt voor het lezen van mijn blogs!

Volg mij op Instagram

@angelina.catharina