Wie is er nog meer gek op toetjes? Naast de gezonde dingen mag je natuurlijk ook best een keer iets maken waar je echt even van wilt genieten. Ik ben dan ook fan van de 80/20 regel haha. En ik ben gek op toetjes, daarom deel ik vandaag gewoon weer het recept voor deze simpele en makkelijke tiramisu maar dan met citroen en om te dippen.

Aantal: 4 personen (4 kleine glaasjes)

Ingrediënten

 • 8 lange vingers
 • 4 bitterkoekjes
 • 125 ml slagroom
 • 250 ml mascarpone
 • 2 citroenen
 • 4 el poedersuiker
 • 60 ml limoncello

Bereidingswijze

 1. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Spatel het vervolgens rustig door de mascarpone tot een egaal mengsel.
 2. Rasp de schil van de citroenen, maar houdt het rasp van de helft van 1 citroen apart voor decoratie. Pers dan de citroenen uit en voeg het toe aan het mascarpone mengsel samen met 35 ml limoncello en spatel dit goed door.
 3. Leg de bitterkoekjes in de limoncello en leg ze dan onderop de glazen. Verdeel dan het mascarpone mengsel over de glazen. Zet het dan 3 tot 4 uur in de koelkast om op te stijven. Strooi voor serveren een beetje van het citroenrasp erover.
 4. Serveer met een paar lange vingers en dippen maar!