De eerste keer dat ik in Kopenhagen was werd ik op slag verliefd. Wat de een heeft met Parijs heb ik met Kopenhagen (al ben ik nog nooit in Parijs geweest dus misschien een slecht voorbeeld haha). ;’) De hele sfeer, de mensen, gezellige en mooie plekjes. Het voelde vertrouwd alsof ik er al jaren kwam. Ik riep toen ook gelijk dat als ik ergens in het buitenland zou willen wonen, dan is het Kopenhagen.

Dit is 4 jaar geleden en vorige week heb ik een maand (van mei t/m juni 2020) geboekt, precies 5 jaar nadat ik voor het eerst in Kopenhagen was. Ontzettend spannend maar ik heb er ook heel veel zin in. Ik heb via Google maps al veel van mijn favoriete plekjes genoteerd, maar een maand is lang dus laat vooral jouw favoriete plekjes ook weten in een reactie zodat ik ze kan toevoegen.

Een maand naar Kopenhagen - Angelina Catharina, by Eunoia

Kรธbenhavn Nordvest

Ik zit in een Airbnb in Nordvest helemaal in het noorden van Kopenhagen met een kleine 3 kwartier lopen ben ik al in Nรธrrebro een populaire wijk met leuke hippe koffiezaakjes. En het is dichtbij de Grundtvigskerk zie foto hieronder dat is toch prachtig?
Uiteraard zijn er genoeg leuke Airbnb’s dichterbij maar dan betaal je al gauw het dubbele of driedubbele. Het plan is om een fiets te huren want dat is ook niet zo duur en wel zo leuk om de stad te verkennen en al vind ik lopen niet erg ik ben het niet van plan om elke dag te doen haha.

De Airbnb is niet groot, het is 1 kamer met een twijfelaar, twee bureau’s, een stoel, genoeg ruimte voor mijn kleding en een tv met Chromecast. De keuken en badkamer zal ik delen met de andere kamer, maar misschien is de kamer rond die tijd niet verhuurd en heb ik het alsnog voor mijzelf. ๐Ÿ˜‰ En er zijn twee supermarkten dichtbij.

Ik kan in ieder geval niet wachten en uiteraard neem ik jullie mee op Instagram en op de blog in mijn avonturen! ๐Ÿ˜€