Een maand wonen in Kopenhagen

De eerste keer dat ik in Kopenhagen was werd ik op slag verliefd. Wat de een heeft met Parijs heb ik met Kopenhagen (al ben ik nog nooit in Parijs geweest dus misschien een slecht voorbeeld haha). ;’) De hele sfeer, de mensen, gezellige en mooie plekjes. Het voelde vertrouwd alsof ik er al jaren kwam. Ik riep toen ook gelijk dat als ik ergens in het buitenland zou willen wonen, dan is het Kopenhagen.

Dit is 4 jaar geleden en vorige week heb ik een maand (van mei t/m juni 2020) geboekt, precies 5 jaar nadat ik voor het eerst in Kopenhagen was. Ontzettend spannend maar ik heb er ook heel veel zin in. Ik heb via Google maps al veel van mijn favoriete plekjes genoteerd, maar een maand is lang dus laat vooral jouw favoriete plekjes ook weten in een reactie zodat ik ze kan toevoegen.

Een maand naar Kopenhagen - Angelina Catharina, by Eunoia

København Nordvest

Ik zit in een Airbnb in Nordvest helemaal in het noorden van Kopenhagen met een kleine 3 kwartier lopen ben ik al in Nørrebro een populaire wijk met leuke hippe koffiezaakjes. En het is dichtbij de Grundtvigskerk zie foto hieronder dat is toch prachtig?
Uiteraard zijn er genoeg leuke Airbnb’s dichterbij maar dan betaal je al gauw het dubbele of driedubbele. Het plan is om een fiets te huren want dat is ook niet zo duur en wel zo leuk om de stad te verkennen en al vind ik lopen niet erg ik ben het niet van plan om elke dag te doen haha.

De Airbnb is niet groot, het is 1 kamer met een twijfelaar, twee bureau’s, een stoel, genoeg ruimte voor mijn kleding en een tv met Chromecast. De keuken en badkamer zal ik delen met de andere kamer, maar misschien is de kamer rond die tijd niet verhuurd en heb ik het alsnog voor mijzelf. 😉 En er zijn twee supermarkten dichtbij.

Ik kan in ieder geval niet wachten en uiteraard neem ik jullie mee op Instagram en op de blog in mijn avonturen! 😀

Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

6 reacties

    1. Zeker een keer doen!! En ik lees net dat jij momenteel in Valencia woont wat leuk, ik ga je volgen! 🙂

    1. Dank je wel, het is ook een erg fotogenieke stad haha! Ik kan niet wachten om weer met mijn camera op pad te gaan! ;’)

  1. Heel tof! Ik was ook verrast door Kopenhagen. Zelf heb ik dit jaar 3,5 maand in Barcelona gewoond en gewerkt. Dikke vette aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.