Dat ik fan ben van de kookboeken van Denise is geen geheim. Ze maakt de meeste lekkere én fotogenieke recepten waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. Haar nieuwste kookboek “Oh baby!” is dan ook weer een plaatje. De lekkerste recepten voor tijdens de zwangerschap, maar ook zeker geschikt voor de niet zwangeren. 😉

Aantal: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 el amandelpasta
  • 102 tl maple syrup (ahornsiroop)
  • 1 tl bloem of 1 el amandelmeel
  • mespuntje bakpoeder
  • 10-15 gr chocolade, in kleine blokjes (liefst puur, melk én wit)
  • snuf grof zeezout
  • extra: rond ovenschaaltje of ovenvast pannetje (ca. Ø7cm)*

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de amandelpasta, maple syrup, bloem of amandelmeel en bakpoeder in een kommetje tot een deeg. Schep in het ovenschaaltje, druk netjes aan en duw er de blokjes chocolade in.
  3. Bak 7-10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant nét gaar is en de chocolade gesmolten.
  4. Laat even afkoelen tot hij lauwwarm is, het koekje zal ook iets steviger worden.
  5. Bestrooi met zeezout en val aan.

* Als je grotere exemplaren gebruikt, zijn de koekjes sneller gaar

Uit: Oh baby! van Denise Kortlever

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen en/of affiliate links. Al deze producten zijn met zorg uitgezocht en alleen waar ik 100% achtersta. De link maakt het makkelijker voor jou om direct bij het product te komen. Klik hier voor meer informatie over affiliate en samenwerkingen.