Espresso granola

Mijn favoriete granola moest natuurlijk terugkomen op deze blog. Deze maak ik het vaakste en snoep ik eigenlijk de hele dag van door.. Vaak haalt het dan ook niet eens de volgende ochtend oeps haha. ;’)

Aantal: 1 grote pot

Ingrediënten

  • 125 gr (Griekse) yoghurt

Granola

  • 200 gr havermout
  • 85 gr amandelen, grof gehakt
  • 85 gr pecannoten, grof gehakt
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zeezout
  • 50 gr kokosolie
  • 85 ml ahornsiroop
  • 35 ml honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 sticks espressopoeder (of 2 eetlepels)

Topping

  • handje blauwe bessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm in een steelpannetje de kokosolie tot het gesmolten is en voeg dan de ahornsiroop, honing, het vanille-extract en espresso toe en blijf roeren tot het een mooi egaal mengsel is geworden.
  3. Doe dan het havermout met de amandelen en pecannoten in een kom, voeg het kaneel en zeezout toe en meng dit door elkaar. Voeg vervolgens het espresso-mengsel toe en meng het nog een keer goed. Verdeel en verspreid de granola over de bakplaat.
  4. Zet het in de oven voor ongeveer 40 minuten tot het mooi goudbruin is geworden. Hussel eventueel halverwege even om.
  5. Pak een kommetje met een yoghurt of kwark naar keuze, serveer met de granola en blauwe bessen.
Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.