8 september 2019 | Food

Espresso granola

Mijn favoriete granola moest natuurlijk terugkomen op deze blog. Deze maak ik het vaakste en snoep ik eigenlijk de hele dag van door.. Vaak haalt het dan ook niet eens de volgende ochtend oeps haha. ;’)

Aantal: 1 grote pot

Ingrediënten

  • 125 gr (Griekse) yoghurt

Granola

  • 200 gr havermout
  • 85 gr amandelen, grof gehakt
  • 85 gr pecannoten, grof gehakt
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zeezout
  • 50 gr kokosolie
  • 85 ml ahornsiroop
  • 35 ml honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 sticks espressopoeder (of 2 eetlepels)

Topping

  • handje blauwe bessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm in een steelpannetje de kokosolie tot het gesmolten is en voeg dan de ahornsiroop, honing, het vanille-extract en espresso toe en blijf roeren tot het een mooi egaal mengsel is geworden.
  3. Doe dan het havermout met de amandelen en pecannoten in een kom, voeg het kaneel en zeezout toe en meng dit door elkaar. Voeg vervolgens het espresso-mengsel toe en meng het nog een keer goed. Verdeel en verspreid de granola over de bakplaat.
  4. Zet het in de oven voor ongeveer 40 minuten tot het mooi goudbruin is geworden. Hussel eventueel halverwege even om.
  5. Pak een kommetje met een yoghurt of kwark naar keuze, serveer met de granola en blauwe bessen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter