Mijn eerste soloreis

Het afgelopen jaar is er ook veel gebeurd wat ik hier natuurlijk helemaal nog niet had gedeeld. Zoals mijn allereerste soloreis. Stiekem, of nee eigenlijk niet stiekem, maar ik voel gewoon trots dat ik het heb gedaan. Al een hele poos liep ik met de gedachte om voor een bepaalde periode naar het buitenland te gaan. Kort of lang, misschien een paar maanden wonen of korter. Het leek mij toch verstandiger om het rustig op te bouwen. 😉

Een uit de hand gelopen grapje

Ik kwam in contact met Marie-Elize die toen in Austin, Texas woonde met haar vriend (inmiddels woont ze weer in Nederland). Ze nam contact met mij op omdat ze voor haar zelf ging beginnen als stresscoach + burn-out (ervarings)deskundige. We gingen samen aan de slag met haar branding en website. Veel mailcontact en skype-gesprekken later zei Marie dat we een keer een kop koffie moeten drinken als ze terug was. Ik grapte dat ik ook naar Austin kon komen en voor ik het wist had ik in januari alles geregeld, vliegtickets en een Airbnb en vertrok ik in maart eerder dit jaar naar Austin.

Het verliep niet helemaal zoals ik had gehoopt

Daar ga ik dan. Helemaal alleen naar Amerika. Voor het eerst stapte ik in het vliegtuig. Gelukkig had ik geen angst voor het vliegen, de reden dat ik nooit vloog was omdat er altijd een alternatief was. Het vliegen ging goed, eerst naar London Heathrow waar ik wel een lange zit had maar vervolgens kon ik rechtstreeks door naar Austin.

Het voelde zo onwerkelijk. Daar was ik dan in Amerika. Iets waar ik als klein meisje al van droomde om naartoe te gaan. Ik wilde altijd een jaar high school doen in Flagstaff in Arizona. 😉 Dat is dan nooit gebeurd, maar ik was wel in Amerika. Helaas was ik alleen na de tweede dag dat ik er was een paar dagen flink geveild met een griep (verkouden, hoofd op ontploffen en koorts). Blijkbaar gaat een verkoudheid en vliegen niet zo goed samen las ik laatst. De Airbnb was heel fijn, een heerlijke eigen plek. Lopend naar het centrum was prima te doen maar een Uber was ook erg gemakkelijk en niet duur.

Reisblogger in spe.. of toch niet?

Ondanks dat ik er niet zo van heb kunnen genieten als ik had gehoopt ben ik wel ontzettend blij dat ik het heb gedaan. Ik heb veel gezien en het was de reis en het geld meer dan waard. En nu? Of de kriebels om nóg meer te gaan reizen zijn gekomen? Zeker, maar als heuse backpacker zal ik niet de wereld overgaan… Daar ben ik niet de juiste persoon voor. ;’)

Maar voor volgend jaar staat er wel een nieuwe reis op de planning. Weer alleen. Geen vakantie voor twee weken, maar een HELE maand. Een hele maand in een ander land, beetje vakantie vieren en een beetje werken. 😉 Binnenkort vertel ik hier meer over!

Photography by Angelina Catharina

Hey, ik ben Angelina! Passie voor fotografie en dit combineer ik graag met het ontdekken van nieuwe plekken, het vertellen van verhalen met foto’s en persoonlijke hersenspinsels.

Gerelateerde posts

2 reacties

  1. Wat leuk en goed dat je dit hebt gedaan! Ik heb er ook al regelmatig over nagedacht, maar het nooit écht gedaan. Het enige wat ik heb gedaan wat nog een beetje in de buurt van een solotrip komt, is een jaartje high school in de VS. Maar uiteindelijk was ik daar ook niet écht alleen natuurlijk! Benieuwd naar je reisplannen.

    1. Wat houdt je tegen om het wel te doen? Al vind ik een jaartje high school toch ook wel een soort van soloreis haha. Of kende je daar al mensen? Wel een toffe ervaring volgens mij!! Nieuwe uitdaging is een maand naar Kopenhagen, blog staat inmiddels online spannend haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.