Recept: MonChoutaart in een glaasje - Angelina Catharina, by Eunoia

MonChoutaart in een glaasje

Ik ben gek op MonChoutaart, echt een van mijn favoriete taarten! Lekker simpel en heerlijk zoet. Maar het kan nΓ³g simpeler zoals deze uit een glaasje. Mocht je het weekend onverwachts visite krijgen? Dan is dit perfect en makkelijk voor te bereiden! Ik maak het dan ook regelmatig wanneer we “meidenavond” hebben, dan is dit altijd een succes. πŸ˜‰

MonChoutaart in een glaasje

IngrediΓ«nten voor 4 personen

  • 200 gr MonChou
  • 50 gr suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 blik kersenvlaaivulling*
  • 9 bastognekoekjes

Bereidingswijze

  1. Maal de bastognekoeken even kort fijn met een keukenmachine of leg ze in een theedoek en sla ze fijner met de hand of gebruik een deegroller. Verdeel ze over de glaasjes en zet even aan de kant.
  2. Klop dan de slagroom met 1 eetlepel suiker bijna stijf met een mixer. In een andere kom mix je de MonChou met de rest van de suiker. Meng het vervolgens met de slagroom met een spatel of nog even kort met de mixer op de laagste stand. Verdeel het over de glaasjes en zet het ongeveer een kwartiertje in de koelkast.
  3. Als laatste verdeel je de kersenvlaaivulling over de glaasjes.

TIP: je kan er ook voor kiezen om de kersen zelf te maken als ze in het seizoen zijn. Dit is een snelle en makkelijke variant die ideaal is voor als het niet het kersenseizoen is. πŸ˜‰ Of varieer en kies voor een aardbeien of bosvruchten variant.

Dit vind je misschien ook leuk: