Yoghurt-fruitijsjes

Deze heerlijke verfrissende ijsjes zijn perfect voor die warme zomerdagen die we hebben gehad. Easy peasy, belangrijkste ingrediënten: ijsvormpjes, vers fruit en yoghurt. Oh en het mixen, aantal uren geduld en dan kan je écht genieten. 😉

Aantal: +/- 4 ijsjes

Ingrediënten

 • 350 gr Griekse yoghurt
 • 100 gr verse aardbeien
 • 100 gr verse frambozen
 • 1 el honing
 • halve citroen (sap + rasp)
 • 1 handje amandelen + pistachenoten*

Bereidingswijze

 1. In een kom prak je de frambozen met de aardbeien. Het hoeft niet heel fijn.
 2. In een andere kom meng je de yoghurt met de honing, citroensap en citroenschil en roer dit goed door elkaar. Voeg eventueel extra honing toe naar smaak.
 3. Je kan beiden mengen en het dan verdelen over de ijsvormpjes, of je doet een laagje van de frambozen-aardbeienpuree op de bodem gevolgd door de yoghurt. Steek dan de stokjes erin.
 4. Maal of hak de amandelen fijn en strooi deze over de achterkant van het ijsje. Zet de ijsjes dan minimaal 3/4 uur in de diepvries – het liefst de heel nacht in de vriezer.
 5. Laat warm water stromen op de buitenkant en dan trek je ze er heel voorzichtig uit.

Note:

* Je kan de amandelen en pistachenoten uiteraard ook weglaten.

Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.