Deze heerlijke verfrissende ijsjes zijn perfect voor die warme zomerdagen die we hebben gehad. Easy peasy, belangrijkste ingrediΓ«nten: ijsvormpjes, vers fruit en yoghurt. Oh en het mixen, aantal uren geduld en dan kan je Γ©cht genieten. π
Aantal: +/- 4 ijsjes
IngrediΓ«nten
- 350 gr Griekse yoghurt
- 100 gr verse aardbeien
- 100 gr verse frambozen
- 1 el honing
- halve citroen (sap + rasp)
- 1 handje amandelen + pistachenoten*
Bereidingswijze
- In een kom prak je de frambozen met de aardbeien. Het hoeft niet heel fijn.
- In een andere kom meng je de yoghurt met de honing, citroensap en citroenschil en roer dit goed door elkaar. Voeg eventueel extra honing toe naar smaak.
- Je kan beiden mengen en het dan verdelen over de ijsvormpjes, of je doet een laagje van de frambozen-aardbeienpuree op de bodem gevolgd door de yoghurt. Steek dan de stokjes erin.
- Maal of hak de amandelen fijn en strooi deze over de achterkant van het ijsje. Zet de ijsjes dan minimaal 3/4 uur in de diepvries – het liefst de heel nacht in de vriezer.
- Laat warm water stromen op de buitenkant en dan trek je ze er heel voorzichtig uit.
Note:
* Je kan de amandelen en pistachenoten uiteraard ook weglaten.