Mijn bucketlist voor Kopenhagen

Oké, het duurt nog ruim 6 maanden maar het is nooit te vroeg om met een lijstje te beginnen. Een lijstje met waar ik naartoe wil, zien of doen. Vandaag deel ik daarom mijn ‘Bucketlist’ voor Kopenhagen en als ik terug ben gaan we eens kijken hoeveel ik kan afstrepen. 😉

Snaregade & Magstræde en Strøget

Dit zijn de twee oudste straten in de oude binnenstad van Kopenhagen. Je begrijpt heel fotogeniek daar moet ik zeker even langs. Ja, ik ben iemand die naar bepaalde plekken toe gaat omdat ze het goed doen op foto’s. 😉 Nu is de hele stad natuurlijk fotogeniek en gaat het mij niet om de likes. Fotografie is echt een passie en hoe kan je daar nog beter in worden? Door veel te oefenen. Zo wil ik nog graag weer naar HAY maar dan vooral voor dé welbekende foto vanaf boven.


Grundtvig’s Kirke

Deze heb je ook vast vaak voorbij zien komen op Pinterest. Heel eenvoudig, maar een prachtige kerk. Vooral perfect voor de oog, dit is een van de locaties die dicht bij mij zit dus denk dat het ook de eerste wordt die ik bezoek. 😉


Rundetaarn

Het beklimmen van de Rundetaarn met een aantal foto’s binnen en buiten met uitzicht over Kopenhagen hoort gewoon bij een bezoekje aan Kopenhagen. Dit ga ik dan ook zeker weer doen! Zag laatst foto’s voorbij komen met prachtig licht wellicht dat ik een keer tijdens zonsondergang ga als het lukt.

Amager Strandpark

Ik ga natuurlijk rond mei/juni dus wie weet is het al zulks lekker weer dat ik zelfs nog even naar het strand kan. Wat dacht je van deze pracht locatie, de Kastrup Søbad aka “de slak” een publieke badplaats.


Tivoli Gardens

Zoals het nu lijkt komt mijn moeder mij vergezellen in mijn laatste week en vliegen we samen weer terug naar Nederland (handig dan kan ze een lege koffer meenemen haha just kidding). Ik wil dan samen naar Tivoli. Dit lijkt me erg leuk maar niet per se alleen dus die staat gepland voor als moeders komt. 😉


Møns Klint

Oké beetje valsspelen want dit is natuurlijk niet in Kopenhagen. De krijtrotsen op het eiland Møn zien er prachtig uit. Ik zag het geloof ik eens bij 3 op reis voorbij komen en ook op Instagram zie je het natuurlijk regelmatig. De krijtrotsen zijn prachtig wit, miljoenen jaren oud en aan de azuurblauwe Oostzee. Het ligt iets minder dan 2 uur rijden van Kopenhagen. Ik heb natuurlijk geen rijbewijs, dit moet ik dus nog even bekijken hoe we dat gaan oplossen. 😉


Natuurlijk is het lijstje eindeloos met mooie plekken en hotspots, maar ik hou het voor nu bij deze plekken. De rest bewaar ik voor als ik er ben. 😁


Bewaar voor later op Pinterest:

2 reacties

  1. Ik vond het Louisiana art museum ook heel erg gaaf om te bezoeken, gewoon met de trein maar dan ben je ook aan de kust en ze hebben een hele toffe beeldentuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.