Flat White Porridge

Mijn favoriete recept uit het boek “All-Day Bowls” van Denise is absoluut de “Flat White Porridge”. Ben jij ook gek op koffie? Dan is deze echt een aanrader. Mocht je het boek van Denise nog niet kennen? Dan kan ik je deze alleen maar aanbevelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 90 gr havermout
  • 500 ml melk
  • mespuntje vanillezaadjes of drupje goede vanille-essence
  • 2 hete espresso’s
  • granola en kaneel, om te bestrooien
  • extra: melkopschuimer of melkklopper

Bereidingswijze

  1. Doe de havermout met 300 ml melk, vanille en een snuf zout in een kleine kookpan en breng aan de kook. Zodra de melk borrelt, draai je het vuur laag. Laat de havermout rustig garen terwijl je regelmatig roert.
  2. Klop ondertussen de overige melk op in een melkopschuimer of met een melkklopper in een tweede pannetje. Roer de helft van het melkschuim door de havermout in de pan.
  3. Schep de porridge in 2 kommen, giet er de espresso over en lepel er vervolgens het resterende melkschuim op.
  4. Bestrooi met granola en kaneel.

Uit: All-Day Bowls, Denise Kortlever

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen en/of affiliate links. Al deze producten zijn met zorg uitgezocht en alleen waar ik 100% achtersta. De link maakt het makkelijker voor jou om direct bij het product te komen. Klik hier voor meer informatie over affiliate en samenwerkingen.
Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.