4 oktober 2019 | Food

Flat White Porridge

Mijn favoriete recept uit het boek “All-Day Bowls” van Denise is absoluut de “Flat White Porridge”. Ben jij ook gek op koffie? Dan is deze echt een aanrader. Mocht je het boek van Denise nog niet kennen? Dan kan ik je deze alleen maar aanbevelen.

Aantal: 2 personen

Ingrediënten

  • 90 gr havermout
  • 500 ml melk
  • mespuntje vanillezaadjes of drupje goede vanille-essence
  • 2 hete espresso’s
  • granola en kaneel, om te bestrooien
  • extra: melkopschuimer of melkklopper

Bereidingswijze

  1. Doe de havermout met 300 ml melk, vanille en een snuf zout in een kleine kookpan en breng aan de kook. Zodra de melk borrelt, draai je het vuur laag. Laat de havermout rustig garen terwijl je regelmatig roert.
  2. Klop ondertussen de overige melk op in een melkopschuimer of met een melkklopper in een tweede pannetje. Roer de helft van het melkschuim door de havermout in de pan.
  3. Schep de porridge in 2 kommen, giet er de espresso over en lepel er vervolgens het resterende melkschuim op.
  4. Bestrooi met granola en kaneel.

Uit: All-Day Bowls, Denise Kortlever

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

  • Reageren
    Lenneke
    4 oktober 2019 at 10:25

    Oh, JA, dit lijkt me heerlijk!

    • Reageren
      Angelina
      4 oktober 2019 at 11:07

      Haha voor de echte koffieleuters! ;’)

  • Reageren
    Rachel
    8 oktober 2019 at 14:58

    Klinkt inderdaad echt heerlijk vooral met schuim..

    • Reageren
      Angelina
      9 oktober 2019 at 11:37

      Haha ja die maakt het ook echt af!

    Laat een reactie achter