Journal: Mijn morning routine - Angelina Catharina

Mijn morning routine

Ik ben gek op lijstjes, alle soorten lijstje. πŸ˜‰ Favoriete boeken, favoriete tips en in dit geval mijn favoriete morning routine tips. Op mijn vorige blog deelde ik vaker dit soort posts en daar ga ik nu ook gewoon weer vrolijk mee verder. Lees gauw verder!

1. Wakker worden

Om rustig wakker te worden in plaats van het keiharde VERVELENDE geluid dat je wekker kan maken gebruik ik de app “Sleep Cycle“. Je kan kiezen uit verschillende geluidjes om mee wakker te worden Γ©n om zelfs mee in slaap te vallen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor oceaan geluiden, het tikken van de regen.

Nog een voordeel van deze app vind ik dat je kan kiezen voor “Wake up easy” als je bijvoorbeeld om 7:00 uur eruit wilt dan kijkt de app wanneer je tussen 6:30 uur en 7:00 uur al een beetje wakker bent. Je kan ook kiezen dat het alleen om 7:00 uur afgaat. Of in het weekend de wekker niet gebruiken maar wel het tracken van je slaap kan ook.

Vind je het interessant om te weten hoe je slaapt? Bijvoorbeeld hoe lang het duurt voordat je in slaap valt, hoe lang je precies slaapt Γ©n of je ook snurkt? πŸ˜‰ Dat check je allemaal met deze app. In de gratis versie zijn de opties iets beperkt zo kan je maar 15 sec. horen van je gesnurk maar wil je wel meer horen?! ;’)

2. Geen dag zonder muziek

Ik kan er soms niet bij dat mensen geen muziek op hebben. Dat het gewoon stil is in huis. STIL. Prima natuurlijk maar ik kan dat niet, ik begin en eindig de dag zeker met muziek. Ik open terwijl ik op bed lig de Qmusic app of Spotify. Ligt een beetje aan mijn humeur haha en ondertussen maak ik mij klaar voor de dag.

3. IdeeΓ«n zijn mooi maar zonder uitvoering blijven het ideeΓ«n

Soms vind ik het lekker om rustig wakker te worden met de app “Meditation” maar vooral gaat het om de quote van de dag. Elke dag popt er een quote, even iets om over na te denken. Zo had ik van de zomer het even rustig en begon ik te twijfelen over alles wat ik nu deed. De quote van die dag was “Doe wat je altijd deed en je zult krijgen wat je altijd kreeg.” even een reminder om het los te laten en gewoon verder te gaan zoals ik altijd deed. Ik heb de gratis versie waar je voor 10 meditatiesessies kan luisteren.

Wil je graag mediteren? Dan vind ik de app “Simple Habit” ook heel fijn. Deze heeft ook een aantal gratis versies en zijn voornamelijk in het Australisch wat ik persoonlijk erg prettig en rustgevend vind om naar te luisteren. πŸ˜‰

4. Een snel of uitgebreid ontbijtje?

Dan is het tijd om te ontbijten. De ene keer heb ik zin om lekker uitgebreid te ontbijten met bijvoorbeeld pannenkoekjes, maar meestal ga ik toch voor iets wat sneller klaar is. Dan pak ik meestal kwark met fruit en granola. Onlangs kreeg ik een “Oot Granola” pakket toegestuurd met de 4 smaken: Crunchy Nuts, Cacao Boekweit, Chia Spice en Paleo Mix. Lekker makkelijk want 1 zakje is precies voor 1 ontbijtje. πŸ˜‰ Een kopje koffie erbij en ik ben klaar voor de dag.

5. Wat moet er gebeuren vandaag

Ik kan het niet altijd laten dus meestal begin ik tijdens het ontbijten al met het opstarten van de laptop. Even de to-do list bekijken voor die dag, de mails lezen en beantwoorden. Dit is natuurlijk voor iedereen anders en sommigen zullen het ook afraden. Maar ik vind het altijd een rustgevend gevoel om de mails tijdens het ontbijten weg te werken zodat wanneer ik klaar ben ik ook gelijk van start kan gaan met de to-do list.

Dit vind je misschien ook leuk: