Recept: Romige kokosontbijt met banaan - Angelina Catharina

Romige kokosontbijt met banaan

Ik heb regelmatig een beetje kokosmelk over en ik had er wel eens over gelezen om het te gebruiken voor een ontbijt. Ik ging er gelijk mee aan de slag, een romig kokosontbijt met havermout en banaan, it turned out great.. dat wilde ik graag met jullie delen. Simpel en ideaal voor als je weer eens teveel over hebt. πŸ˜‰

Romige kokosontbijt met banaan

IngrediΓ«nten voor 1 persoon

  • 55 gr rijst, ik gebruikte basmatirijst
  • 125 ml kokosmelk
  • scheutje water
  • 30 gr havermout*
  • 1tl kaneel
  • 1 banaan (in de zomer is een mango ook erg lekker)
  • handje noten

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst met de kokosmelk voor ongeveer 12 minuten – roer regelmatig door. Voeg de laatste 3 minuten het havermout toe. Roer de kaneel erdoor.
  2. Snijd ondertussen de banaan in plakjes en hak de pecannoten in grove stukjes.
  3. Schep de rijst in een kommetje en serveer met de plakjes banaan en noten.

Note: je kan het havermout ook weglaten, gebruik dan 65 gram rijst.

Ik gebruikte voor de topping de Paleo Mix van Oot Granola. Een hele goede mix voor dit ontbijtje, ook een beetje zout die je af en toe proeft wat een superlekkere combinatie is. Deze kreeg ik toegestuurd van Willemijn zo lief!!

Dit vind je misschien ook leuk: