Romige kokosontbijt met banaan

Ik heb regelmatig een beetje kokosmelk over en ik had er wel eens over gelezen om het te gebruiken voor een ontbijt. Ik ging er gelijk mee aan de slag, een romig kokosontbijt met havermout en banaan, it turned out great.. dat wilde ik graag met jullie delen. Simpel en ideaal voor als je weer eens teveel over hebt. 😉

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 55 gr rijst, ik gebruikte basmatirijst
  • 125 ml kokosmelk
  • scheutje water
  • 30 gr havermout*
  • 1tl kaneel
  • 1 banaan (in de zomer is een mango ook erg lekker)
  • handje noten

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst met de kokosmelk voor ongeveer 12 minuten – roer regelmatig door. Voeg de laatste 3 minuten het havermout toe. Roer de kaneel erdoor.
  2. Snijd ondertussen de banaan in plakjes en hak de pecannoten in grove stukjes.
  3. Schep de rijst in een kommetje en serveer met de plakjes banaan en noten.

Note:

* Je kan het havermout ook weglaten, gebruik dan 65 gram rijst.

Ik gebruikte voor de topping de Paleo Mix van Oot Granola. Een hele goede mix voor dit ontbijtje, ook een beetje zout die je af en toe proeft wat een superlekkere combinatie is. Deze kreeg ik toegestuurd van Willemijn zo lief!!

Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.