Tips om in je eentje uit eten te gaan

Dit was misschien wel één van die dingen waar ik tijdens mijn reis naar Amerika wat tegenop zag. Alleen uit eten, in een restaurant, een beetje ongemakkelijk. Waarom dit precies was durf ik niet te zeggen, misschien toch het idee dat het zielig overkomt? Maar aan de andere kant heb ik steeds meer schijt (om het maar zo plat te zeggen) aan wat anderen denken. Anderen denken toch wat ze willen denken en waarom zou jij je daar dan druk over maken? Precies.

Natuurlijk kun je je gedachten niet in een keer uitzetten. Daarom een aantal tips van die ik als fijn heb ervaren en waarmee het voor jou hopelijk ook gemakkelijker wordt om in je eentje uit eten te gaan.

 • Neem een (lees)boek mee. Ik vind het heerlijk om te lezen en neem het liefst een luchtig boek mee. Zo kun je lekker verdwijnen in het lezen en sta je niet meer zo stil bij het feit dat je alleen bent.
 • Maak je graag lijstjes of schrijf je verhalen? Neem dan een notitieboekje mee zodat je dit moment om kan zetten in iets positiefs en aantekeningen kan maken.
 • Trek iets aan waar jij je zeker in voelt. Klinkt suf en wordt ook wel vaak gezegd met meer dingen maar echt als je de juiste kleding aan hebt straal je het ook uit.
 • Bekijk voordat je naar het restaurant gaat wat het menu is (dit doe ik eigenlijk altijd hoor haha) zo kom je net wat zelfverzekerder over.
 • Is het mooi weer? Ga dan lekker buiten zitten, dit voelt ook heel anders, het liefst bij de straatkant zodat je ondertussen lekker mensen kan kijken. πŸ˜‰

En de belangrijkste tip? Vooral genieten! Van het feit dat jij daar gewoon zit. Dat jij dit kan doen. Weliswaar alleen, maar dat is neem ik aan een bewuste keuze toch? Dus geniet! πŸ˜‰

5 reacties

 1. Tof! Ik ga de komende paar dagen alleen naar Arnhem, dan wil ik ook gewoon alleen uit eten. Zodra je er eenmaal zit is het eigenlijk helemaal niet zo gek. Gewoon lekker genieten πŸ˜‰

  1. Precies! Het is vaak even een drempel die je over moet en dan valt het uiteindelijk wel mee.. Eigenlijk met alles zo! ;’)

 2. Ik heb dit nog nooit gedaan haha maar ik wil het zeker een keer doen! Sowieso heb ik weinig problemen om dingen zelf te ontdekken en te doen.

 3. Zowel samen als alleen: ik vind het heerlijk om in een restaurant lang te tafelen. Ik beoordeel restaurants ook op hun bereidheid om een tafel voor één persoon ter beschikking te stellen. Als ik dan een tafeltje vlak bij de deur van het toilet krijg, is de beoordeling genadeloos. De meeste restaurants zijn echter heel correct.

  1. Heerlijk inderdaad! En wat een goeie, dat is inderdaad heel belangrijk. Ik vind het zelf heel prettig, indien mogelijk, om bij een raam te zitten zodat je ook lekker om je heen kan kijken. πŸ˜‰

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.