Dit was misschien wel één van die dingen waar ik tijdens mijn reis naar Amerika wat tegenop zag. Alleen uit eten, in een restaurant, een beetje ongemakkelijk. Waarom dit precies was durf ik niet te zeggen, misschien toch het idee dat het zielig overkomt? Maar aan de andere kant heb ik steeds meer schijt (om het maar zo plat te zeggen) aan wat anderen denken. Anderen denken toch wat ze willen denken en waarom zou jij je daar dan druk over maken? Precies.

Tips om in je eentje uit eten te gaan - Angelina Catharina

Natuurlijk kun je je gedachten niet in een keer uitzetten. Daarom een aantal tips van die ik als fijn heb ervaren en waarmee het voor jou hopelijk ook gemakkelijker wordt om in je eentje uit eten te gaan.

  • Neem een (lees)boek mee. Ik vind het heerlijk om te lezen en neem het liefst een luchtig boek mee. Zo kun je lekker verdwijnen in het lezen en sta je niet meer zo stil bij het feit dat je alleen bent.
  • Maak je graag lijstjes of schrijf je verhalen? Neem dan een notitieboekje mee zodat je dit moment om kan zetten in iets positiefs en aantekeningen kan maken.
  • Trek iets aan waar jij je zeker in voelt. Klinkt suf en wordt ook wel vaak gezegd met meer dingen maar echt als je de juiste kleding aan hebt straal je het ook uit.
  • Bekijk voordat je naar het restaurant gaat wat het menu is (dit doe ik eigenlijk altijd hoor haha) zo kom je net wat zelfverzekerder over.
  • Is het mooi weer? Ga dan lekker buiten zitten, dit voelt ook heel anders, het liefst bij de straatkant zodat je ondertussen lekker mensen kan kijken. πŸ˜‰

En de belangrijkste tip? Vooral genieten! Van het feit dat jij daar gewoon zit. Dat jij dit kan doen. Weliswaar alleen, maar dat is neem ik aan een bewuste keuze toch? Dus geniet! πŸ˜‰