5-spice appelcrumble

Stel je even voor: je ligt op de bank met een kleedje, je favoriete serie op Netflix en een heerlijke geur van warme appels met 5-spice die zich verspreid door je kamer. Schep het direct uit de oven in een kommetje met een bolletje ijs of kwark en genieten maar!

Zo supersimpel maar oh zo lekker. Echt een favoriet voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan maar toch iets lekkers en warms op tafel wilt zetten (of in dit geval op schoot ;-)).

Ingrediënten

Appels

  • 2 appels
  • 1 tl 5-spice (vijfkruidenpoeder)
  • 1 el witte basterdsuiker

Crumble

  • 45 gr speltmeel
  • 20 gr havermout
  • 20 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 30 gr ongezouten boter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil en snijd de appels in kleine blokjes. Doe ze samen met de kruiden en witte basterdsuiker in een kom. Meng dit goed door elkaar en verdeel de appels over de ovenschaal.
  3. Smelt in een pannetje de ongezouten boter. Meng ondertussen in een kom het speltmeel, havermout en donkerbruine basterdsuiker door elkaar. Voeg het vanille-extract en gesmolten boter toe en meng met met een vork of vingers tot het kruimelig is.
  4. Verdeel over de appels in de ovenschaal en zet het in de oven voor 30 minuten. Serveer met een bolletjes ijs of kwark.
Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.