Stel je even voor: je ligt op de bank met een kleedje, je favoriete serie op Netflix en een heerlijke geur van warme appels met 5-spice die zich verspreid door je kamer. Schep het direct uit de oven in een kommetje met een bolletje ijs of kwark en genieten maar!
Zo supersimpel maar oh zo lekker. Echt een favoriet voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan maar toch iets lekkers en warms op tafel wilt zetten (of in dit geval op schoot ;-)).
5-spice appelcrumble
Ingrediënten
Appels
- 2 appels
- 1 tl 5-spice (vijfkruidenpoeder)
- 1 el witte basterdsuiker
Crumble
- 45 gr speltmeel
- 20 gr havermout
- 20 gr donkerbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 30 gr ongezouten boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil en snijd de appels in kleine blokjes. Doe ze samen met de kruiden en witte basterdsuiker in een kom. Meng dit goed door elkaar en verdeel de appels over de ovenschaal.
- Smelt in een pannetje de ongezouten boter. Meng ondertussen in een kom het speltmeel, havermout en donkerbruine basterdsuiker door elkaar. Voeg het vanille-extract en gesmolten boter toe en meng met met een vork of vingers tot het kruimelig is.
- Verdeel over de appels in de ovenschaal en zet het in de oven voor 30 minuten. Serveer met een bolletjes ijs of kwark.