Recept: Pepernotentoetje met mandarijn & witte chocolade - Angelina Catharina, by Eunoia

Pepernotentoetje met mandarijn & witte chocolade

Op zoek naar een supersimpel recept voor pakjesavond? Zoek dan niet verder. Dit was een geslaagd recept op mijn vorige blog, snel klaar, makkelijk Γ©n goed voor te bereiden wat ook erg handig is tijdens deze drukke maanden. πŸ˜‰

Pepernotentoetje met mandarijn & witte chocolade

IngrediΓ«nten voor 4 personen

  • 200 gr pepernoten
  • 25 gr boter
  • 250 gr mascarpone
  • 85 gr suiker
  • 75 gr witte chocolade
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 1 mandarijn + rasp
  • witte chocolade

Bereidingswijze

  1. Mix in een keukenmachine de pepernoten kort, er mogen best wat grotere stukjes tussen zitten. Heb je geen keukenmachine sla het dan fijn in een theedoek. Smelt de boter in de steelpan en meng dit door de pepernoten. Schep ongeveer 1 Γ  2 eetlepels van de pepernoten in de glaasjes en zet aan de kant.
  2. Smelt de witte chocolade (houdt 1 blokje apart) au bain-marie. Splits de eieren en klop het eigeel met de suiker tot het bijna wit is en de suiker is opgelost. Doe dan de mascarpone, het merg van het vanillestokje erbij en het rasp van de mandarijn en meng goed. Voeg dan de witte chocolade toe en roer door elkaar.
  3. Klop de eiwitten tot er stevige pieken ontstaan en spatel het door het mascarponemengsel.
  4. Maak dan 1 laagje van het mascarpone-chocolademengsel, vervolgens weer een laagje van de overige pepernoten en als laatste nog een laagje mascarpone-chocolademengsel.
  5. Verdeel de partjes mandarijn over de glaasjes, extra pepernoten en geschaafde chocolade (van het blokje dat je bewaard had met een mes er voorzichtig afschaven).

Dit vind je misschien ook leuk: