Recept: Meringue met salted caramel & granaatappelpitjes - Angelina Catharina, by Eunoia

Meringue met salted caramel & granaatappelpitjes

De kerstdagen staan alweer bijna voor de deur! Daarom moest ik het recept voor dit heerlijke kersttoetje met meringue, salted caramel Γ©n granaatappelpitjes deelde ik ook al op mijn vorige blog. Zo lekker en jullie waren ook zo enthousiast de vorige keer dat ik deze gewoon nog keer deel. πŸ˜‰

Meringue met salted caramel & granaatappelpitjes

IngrediΓ«nten voor 4 personen

Voor de Meringue

 • 2 eiwitten
 • 60 gr suiker
 • 60 gr poedersuiker

Voor de salted caramel

 • 100 gr suiker
 • 50 ml water
 • 45 gr roomboter
 • 75 ml slagroom
 • 0,5 tl zeezout

Voor de topping

 • 125 gr mascarpone
 • 3 el ahornsiroop
 • 125 ml slagroom + 1 el suiker
 • snufje zeezout
 • 4 el granaatappelpitjes

Bereidingswijze

 1. Voor de salted caramel zet je een pannetje op het vuur en voeg de suiker en het water toe. Verdeel het gelijkmatig zodat de suiker volledig onder het water zit. Verhit het de suiker met het water maar roer niet. Geleidelijk krijgt het de juiste kleur, mooi bruin. Dit kan ongeveer 10 tot 15 minuten duren.
 2. Voeg dan de boter toe en blijf roeren tot de boter volledig is opgelost. Schenk dan voorzichtig het slagroom toe het gaat flink borrelen dus pas op want het is natuurlijk goed heet. Roer dan nog een minuut goed en zet het vuur uit als het helemaal is opgelost. Als laatste roer je de zout erdoorheen. Zet het aan de kant zodat het kan afkoelen.
 3. Verwarm de oven voor op 100 graden.
 4. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met de suiker tot stijve pieken. Voeg dan de poedersuiker toe en klop dit tot het helemaal is opgenomen en je nog steeds pieken kunt maken.
 5. Leg bakpapier op een bakplaat. Het makkelijkste is om de meringue met een spuitzak erop te doen, maar ik schepte ongeveer 2 eetlepels op het bakpapier en maakte hier rondjes van. Herhaal tot de meringue op is. Zet ze dan in de oven voor ongeveer 1,5 uur. Laat ze volledig afkoelen.
 6. Roer de mascarpone los met de ahornsiroop. Klop de slagroom tot zachte pieken en spatel het dan door de mascarpone.
 7. Pak dan de glaasjes en verkruimel een beetje meringue op de bodem. Schep hier een eetlepel van het slagroom-mascarponemengsel op en besprenkel met de karamel. Herhaal nog een keer en strooi er dan nog een beetje meringue overheen en granaatappelpitjes.

TIP: de meringue kun je goed voorbereiden net als de karamel. Bewaar ze dan beiden goed afgesloten en maak de toetjes pas klaar voor serveren.

Dit vind je misschien ook leuk: