Stoofpeertjes zijn mijn ultieme kersttoetjes. Oké de meesten kennen het misschien als bijgerecht, maar bij ons in de familie is het een toetje. Lekker met een beetje yoghurt of kwark en een crumble voor de bite.

Voor: 4 personen

Ingrediënten

Stoofpeertjes

  • 8 stoofpeertjes (Gieser Wieldeman)
  • 250 ml rode wijn of rodebessensap
  • 200 ml water
  • 6 el honing
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs

Crumble

  • 100 gr havermout
  • 40 gr kokosolie
  • 30 gr walnoten
  • 2 el honing
  • snufje zout

Bereidingswijze

Stoofpeertjes

  1. Zet een pan op het vuur en schenk hier de rode wijn in met het water en honing en laat het koken.
  2. Schil dan de peertjes en laat het steeltje zitten. Als je een stukje van de onderkant afhaalt, dan worden ze plat aan de onderkant waardoor ze rechtop blijven staan.
  3. Zet de peertjes dan in een pan en voeg dan de steranijs, kruidnagel en kaneelstokje toe.
  4. Laat de peren dan ongeveer 2 uur zachtjes garen..

    Crumble
  5. Meng in een kom de havermout, kokosolie, walnoten, honing en een snufje zout tot sticky crumble.
  6. Verdeel ze over de bakjes en zet ze in de oven voor 20-30 minuten op 200 graden.

    Serveren
  7. Haal de bakjes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
  8. Zet er dan een peertjes op.

Note:

Je kan het vocht ook laten koken tot een siroop of voeg er een beetje maïzena of aardappelzetmeel aan toe om het te binden.