Stoofpeertjes kunnen natuurlijk ook in witte wijn, ook weer als toetje. πŸ˜‰ Maar deze keer met een pecan-nougatine. Die overigens ook erg lekker is om zo van te snoepen maar dat is natuurlijk niet de bedoeling sst haha.

Aantal: 6 personen

IngrediΓ«nten

  • 500 gr Griekse yoghurt

Pecan-nougatine

  • 200 gr pecannoten
  • 50 gr suiker
  • 1 el citroensap
  • 1 el water

Stoofpeertjes

  • 6 stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
  • 250 ml witte wijn
  • 250 ml water
  • 150 gr suiker
  • 4 groene kardemompeulen
  • Sap van 1 citroen
  • Schil van Β½ sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Schil de peren maar laat de steeltjes eraan. Doe dan in een grote pan de wijn, het water, suiker, kardemompeulen, sap van 1 citroen en de schil van Β½ sinaasappel en zet hier de peren in. Ze moeten helemaal onderstaan, voeg eventueel extra water toe.
  2. Verwarm tot net onder het kookpunt en laat het op laag vuur minimaal 1 uur staan tot ze gaar zijn maar nog wel stevig. Haal dan de peren uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de pecannoten over een bakblik en rooster ze 10 minuten in de oven. Halverwege even omroeren. Laat ze daarna afkoelen.
  4. Breng in een steelpan met dikke bodem de suiker, citroensap en het water heel langzaam aan de kook – de suiker moet goed opgelost zijn. Laat het koken totdat de kleur mooi donker goudbruin is.
  5. Roer dan snel de pecannoten erdoor totdat alles bedekt is. Stort het dan op een bakpapier en spreid het zo dun mogelijk uit. Werk wel snel want het wordt heel snel hard.
  6. Als de pecannoten helemaal zijn afgekoeld kun je het in grove stukken hakken en vervolgens in de keukenmachine tot wat fijnere kruimels.
  7. Verdeel de Griekse yoghurt over de borden, snijd de peren doormidden, verwijder het klokhuis en maak er een waaier van. Leg deze op de Griekse yoghurt en verdeel rondom de pecan-praline en erover.