Bananenbrood is echt mijn favoriet! Ik ben gek op de structuur en zoetigheid. Regelmatig maak ik deze variant die snel, makkelijk, (net wat) gezonder is én met een bijzondere twist. Ik snijd het in plakjes en bewaar het vervolgens in de diepvries zo gaat er niets verloren (en voorkom ik dat ik alles in 1 keer op eet haha).


Bananenbrood (gezondere variant)
Nodig: cakevorm 23 cm
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- 5 Medjoul dadels
- 4 eieren
- 200 gr speltmeel
- 1 tl kardemom*
- 1 tl kaneel
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cakevorm in of gebruik bakpapier.
- Mix de bananen met de dadels en eieren glad met een staafmixer of in de blender.
- Meng het speltmeel, kardemom, kaneel met het bakpoeder en een snufje zout. Spatel het vervolgens door het bananen mengsel.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 tot 55 minuten. Test of de cake klaar is met een satéprikker, komt deze er schoon en droog uit dan is de cake klaar.
* Je kan de kardemom ook weglaten maar ik vind het persoonlijk een erg lekkere toevoeging.