Bananenbrood (gezondere variant)

Bananenbrood is echt mijn favoriet! Ik ben gek op de structuur en zoetigheid. Regelmatig maak ik deze variant die snel, makkelijk, (net wat) gezonder is én met een bijzondere twist. Ik snijd het in plakjes en bewaar het vervolgens in de diepvries zo gaat er niets verloren (en voorkom ik dat ik alles in 1 keer op eet haha).

Nodig: cakevorm 23 cm

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 5 Medjoul dadels
  • 4 eieren
  • 200 gr speltmeel
  • 1 tl kardemom*
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cakevorm in of gebruik bakpapier.
  2. Mix de bananen met de dadels en eieren glad met een staafmixer of in de blender.
  3. Meng het speltmeel, kardemom, kaneel met het bakpoeder en een snufje zout. Spatel het vervolgens door het bananen mengsel.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 tot 55 minuten. Test of de cake klaar is met een satéprikker, komt deze er schoon en droog uit dan is de cake klaar.

* Je kan de kardemom ook weglaten maar ik vind het persoonlijk een erg lekkere toevoeging.

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Gerelateerde posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *