Meest gestelde vragen over mijn maand naar Kopenhagen - Angelina Catharina

Meest gestelde vragen over mijn maand naar Kopenhagen

Als je verteld dat je een lange tijd in het buitenland gaat verblijven komen er natuurlijk ook vragen. Ik deed ook een oproepje op Instagram en daar kwamen ook een aantal vragen binnen. Heel leuk om jullie vragen te zien en daarom vandaag een Q&A met de meest gestelde vragen.

Waar gaat Semmy naartoe?

Ik heb natuurlijk een lieve rode kater en die ga ik ook GIGANTISCH missen. Het is dat hij niet mee kan maar anders. πŸ˜‰ Wat best een nadeel is, is dat hij ook naar buiten gaat. Als ik een weekendje weg ga dan blijft hij gewoon binnen, krijgt hij genoeg voer en water voor die dagen (en natuurlijk een kattenbak voor zijn behoeftes).
Wanneer ik bijvoorbeeld een week weg ga zorg ik voor een oppas die om de dag even langsgaat en ook dan blijft hij gewoon binnen.

Meest gestelde vragen over mijn maand naar Kopenhagen - https://www.angelinacatharina.nl/wp-content/uploads/2022/12/IMG_9613-3-scaled-1.jpg Catharina

Hij blijft altijd binnen wanneer ik er niet ben omdat ik helaas al een paar keer heb meegemaakt dat wanneer ik weg was hij ook wegbleef. πŸ˜‰ Maar nu ga ik dus een maand. Mijn lieve moeder zal gaan oppassen en dan zal hij ook naar buiten gaan. Heel spannend hoe dat gaat verlopen!

Nu heb ik ook regelmatig gehoord waarom ik hem niet wegbreng. Ten eerste, als ik een oppas heb dan wil ik liever dat hij lekker in zijn eigen vertrouwde omgeving blijft. Ten tweede, het is een schat maar ook een monster die je niet β€˜even’ kan optillen en erg bang is voor andere mensen oftewel geen optie. πŸ˜‰

Waar in Kopenhagen verblijf je?

Ik heb het al wel eerder gedeeld, maar ik verblijf in het noorden van Kopenhagen (KΓΈbenhavn Nordvest). Ik zit in een groot huis waar ik een kamer heb met een gedeelde een keuken en badkamer (met 1 ander persoon). Het voelt alsof ik een beetje op kamers ga haha.

Waarom ik deze keuze heb gemaakt? Het is prima te doen om naar het centrum te komen, lopend maar ook met de bus of fiets, en vooral een goedkope plek. Ik betaal €600 (en ook een superhost) en voor een appartement dichtbij het centrum starten de prijzen vanaf €1000.

Meest gestelde vragen over mijn maand naar Kopenhagen - https://www.angelinacatharina.nl/wp-content/uploads/2022/12/IMG_9613-3-scaled-1.jpg Catharina

Wat doe je met je eigen huis? En hoe ga je het bekostigen?

Twee van de meest gestelde vragen heb ik samengevoegd omdat de antwoorden samenlopen. Zo kreeg ik vaak de vraag of ik mijn huis ging verhuren en dat is dus niet het geval. Vanwege Semmy is dat gewoon niet mogelijk. Maar ik ben heel goed in sparen (en ook net zo goed uitgeven haha) en heb hier eerst voor gespaard en doelen gesteld. Zodat ik genoeg op mijn spaarrekening heb om het daadwerkelijk te kunnen veroorloven. Zowel voor Kopenhagen, als in Nederland.

Naast dat ik heel veel ga proberen te genieten door dingen te zien en doen, ga ik ook gewoon werken. In een koffietentje (niet te vaak anders ben ik zo blut natuurlijk) maar ook gewoon op de kamer waar een werkplek is. Het idee is om in de ochtenden zoveel mogelijk te werken en tegen de middag op pad te gaan (of andersom net hoe de dag loopt). Een goede balans zien te vinden. Oftewel een, zoals het tegenwoordig heet, een heuse ‘digital nomad‘ haha.
En er zijn ook genoeg dingen om te zien en te doen die geen geld kosten in Kopenhagen, je kan het tenslotte net zo duur maken als je zelf wilt.

Waarom Kopenhagen?

En tot slot, waarom ik voor Kopenhagen heb gekozen. Ik kwam als kind al heel vaak in Denemarken en ben verliefd op het land. Ik heb altijd gezegd als ik ergens (tijdelijk) wilde wonen dan was het in Kopenhagen. Een stad die alles te bieden heeft: leuke winkels, restaurantjes, koffietentjes, mooie straten, gezellige sfeer en vriendelijke mensen Γ©n een stadspark met strand. Het is dichtbij Nederland dus je bent zo heen en weer. πŸ˜‰

Heb jij nog een vraag? Stuur gerust een berichtje of DM via Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk: