Op Instagram kreeg ik de vraag welke camera en lenzen ik gebruik, superleuk alleen ben ik wel een echte amateur wat betreft fotografie hoor. Uiteraard deel ik dit met alle liefde, hoe en waarmee mijn liefde is ontstond en wat ik nu gebruik.

Wat zit er in mijn cameratas - Angelina Catharina

Camera Body

In 2011 kocht ik mijn eerste DSLR (= digitale spiegelreflexcamera) een Canon EOS 1000d. Helemaal blij en enthousiast fotografeerde ik alles wat los en vastzat. Daarna volgde de Canon EOS 1200d, eigenlijk een simpele opvolger van de 1000d.

Toen na lang sparen kwam de Canon EOS 80d (APS-C). Deze werd gelijk een stuk beter en door de kenners wordt deze genoemd als een goedkopere versie die gelijkwaardig is aan een professionelere (Full Frame). Het heeft een uitvouwbaar klepje wat de eerdere twee versies niet hadden.

Nog steeds erg blij met deze maar stiekem hoop ik ooit een EOS 5D Mark IV te kunnen aanschaffen, maar voor nu nog wat te duur (ruim โ‚ฌ2999,00). ๐Ÿ˜‰

Lenzen

Uiteraard begon ik met een kitlens de 18-55 mm, later voegde ik daar de 50mm aan toe en gebruikte ik de kitlens nooit meer. Toen ik mijn laatste camera (EOS 80d) ging aanschaffen heb ik de oude camera’s + kitlens hierop ingeleverd.

Gaandeweg kocht ik de 50mm f/1.8 ook wel de ‘plastic fantastic‘ genoemd. Een mooie camera die prachtige beelden maakt รฉn voor een mooie prijs. Deze lens is zeer geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook voor bijvoorbeeld foodfotografie of portretten.

Een nadeel vond ik alleen dat je best ver van het onderwerp af moet staan (wanneer je dat wilt natuurlijk) en daarom kocht ik de 10-18mm f/4.5-5.6. Dit is een ultragroothoeklens die het beste is voor uitgestrekte gebieden zoals landschappen en gebouwen maar ook interieurs.

Als laatste heb ik de 24mm f/2.8 toegevoegd aan mijn collectie. Deze heb ik eigenlijk speciaal voor Kopenhagen gekocht. Ik wilde een lens die meer in beeld gaf dan de 50mm, maar minder dan de 10-18mm. Ontzettend blij met deze toevoeging.


Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat gerust een reactie achter!