Wat zit er in mijn cameratas - Angelina Catharina

Wat zit er in mijn cameratas

Op Instagram kreeg ik de vraag welke camera en lenzen ik gebruik, superleuk alleen ben ik wel een echte amateur wat betreft fotografie hoor. Uiteraard deel ik dit met alle liefde, hoe en waarmee mijn liefde is ontstond en wat ik nu gebruik.

Camera Body

In 2011 kocht ik mijn eerste eigen DSLR (= digitale spiegelreflexcamera) een Canon EOS 1000d. Helemaal blij en enthousiast fotografeerde ik alles wat los en vastzat. Daarna volgde de Canon EOS 1200d, eigenlijk een simpele opvolger van de 1000d.

Toen na lang sparen kwam de Canon EOS 80d (APS-C). Deze werd gelijk een stuk beter en door de kenners wordt deze genoemd als een goedkopere versie die gelijkwaardig is aan een professionelere (Full Frame). Het heeft een uitvouwbaar klepje wat de eerdere twee versies niet hadden, ideaal voor als je bijvoorbeeld een zelfportret wilt maken. πŸ˜‰

Lenzen

Uiteraard begon ik met een kitlens de 18-55 mm, later voegde ik daar de 50mm aan toe en gebruikte ik de kitlens nooit meer. Toen ik mijn laatste camera (EOS 80d) ging aanschaffen heb ik de oude camera’s + kitlens hierop ingeleverd.

Gaandeweg kocht ik de 50mm f/1.8 ook wel de ‘plastic fantastic‘ genoemd. Een mooie camera die prachtige beelden maakt Γ©n voor een mooie prijs. Deze lens is zeer geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook voor bijvoorbeeld foodfotografie of portretten en macro-fotografie.

Onlangs heb ik de 24mm f/2.8 toegevoegd aan mijn collectie. Deze heb ik eigenlijk speciaal voor Kopenhagen gekocht. Ik wilde een lens die meer in beeld gaf dan de 50mm. Ontzettend blij met deze toevoeging, ik gebruik deze het meeste momenteel. Voor lifestyle maar ook voor reisfotografie.

Ik wilde nog graag 1 lens toevoegen die het onderwerp net wat dichterbij zou brengen. Bijvoorbeeld voor het fotograferen van dieren. Ik koos voor de 70-200 f/4.0. Het was even een uitgave dus na lang wikken en wegen koos ik deze lens. Een hele fijne lens die veel in beeld brengt, je onderwerp dichterbij brengt en prima om mee te nemen op pad qua gewicht.


Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat gerust een reactie achter!

Dit vind je misschien ook leuk: