Wat zit er in mijn cameratas

Op Instagram kreeg ik de vraag welke camera en lenzen ik gebruik, superleuk alleen ben ik wel een echte amateur wat betreft fotografie hoor. Uiteraard deel ik dit met alle liefde, hoe en waarmee mijn liefde is ontstond en wat ik nu gebruik.

Wat zit er in mijn cameratas - Angelina Catharina

Camera Body

In 2011 kocht ik mijn eerste DSLR (= digitale spiegelreflexcamera) een Canon EOS 1000d. Helemaal blij en enthousiast fotografeerde ik alles wat los en vastzat. Daarna volgde de Canon EOS 1200d, eigenlijk een simpele opvolger van de 1000d.

Toen na lang sparen kwam de Canon EOS 80d (APS-C). Deze werd gelijk een stuk beter en door de kenners wordt deze genoemd als een goedkopere versie die gelijkwaardig is aan een professionelere (Full Frame). Het heeft een uitvouwbaar klepje wat de eerdere twee versies niet hadden.

Nog steeds erg blij met deze maar stiekem hoop ik ooit een EOS 5D Mark IV te kunnen aanschaffen, maar voor nu nog wat te duur (ruim €2999,00). 😉

Lenzen

Uiteraard begon ik met een kitlens de 18-55 mm, later voegde ik daar de 50mm aan toe en gebruikte ik de kitlens nooit meer. Toen ik mijn laatste camera (EOS 80d) ging aanschaffen heb ik de oude camera’s + kitlens hierop ingeleverd.

Gaandeweg kocht ik de 50mm f/1.8 ook wel de ‘plastic fantastic‘ genoemd. Een mooie camera die prachtige beelden maakt én voor een mooie prijs. Deze lens is zeer geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook voor bijvoorbeeld foodfotografie of portretten.

Een nadeel vond ik alleen dat je best ver van het onderwerp af moet staan (wanneer je dat wilt natuurlijk) en daarom kocht ik de 10-18mm f/4.5-5.6. Dit is een ultragroothoeklens die het beste is voor uitgestrekte gebieden zoals landschappen en gebouwen maar ook interieurs.

Als laatste heb ik de 24mm f/2.8 toegevoegd aan mijn collectie. Deze heb ik eigenlijk speciaal voor Kopenhagen gekocht. Ik wilde een lens die meer in beeld gaf dan de 50mm, maar minder dan de 10-18mm. Ontzettend blij met deze toevoeging.


Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat gerust een reactie achter!

Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

3 reacties

  1. Mooie collectie heb je en al heel wat camera’s inderdaad! Ik ben ook wel benieuwd naar de 24mm lens. Zelf ben ik begonnen met een Canon 700D. Vorig jaar heb ik de overstap gemaakt naar een full frame camera met de Canon RP. Echt een hele toffe camera. Voor fotoshoots vind ik het wel handig om een backup camera te hebben. Daarom zoek ik nog een goede tweedehands Canon 5D mark II. Deze zijn een stuk betaalbaarder!

    1. Ik heb de 24mm nu een aantal keren gebruikt zowel buiten als binnen, ben er heel erg blij mee. Het is top voor zowel dichtbij als veraf, precies waar ik op had gehoopt. Wat tof, de 5D staat inderdaad ook op mijn verlanglijstje maar dan wil ik eerst weer wat meer fotograferen zodat het ook echt uit kan. 😉 Tweedehands is ook een goede optie, bij Cameranu en Kamera Express hebben ze vaak ook goede aanbiedingen met tweedehands.

  2. Handig!! Ik probeer me de laatste tijd wat te verdiepen in nieuwe lenzen. Ik heb buiten mijn kitlens alleen de 50mm 2.5, en inderdaad, de verre afstand vind ik soms wel vervelend.

    Mooie collectie heb je inmiddels hoor! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.