Life update – Maart 2020

Het is alweer twee maanden geleden sinds mijn laatste blogpost. Ik had geen puf om een blogpost te schrijven, maar natuurlijk ook en vooral de bizarre tijd waar we ons nu in bevinden. Ik was lekker bezig met toffe projecten én natuurlijk de voorbereidingen voor Kopenhagen.

Bizarre tijden

Het coronavirus. Je kan er niet om heen. Het legde het hele land, wat zeg ik, de hele wereld plat. Iedereen blijft zoveel mogelijk thuis en sommige landen zitten in een complete lockdown. Alleen nog naar buiten voor een korte wandeling of een snelle boodschap. Thuiswerken of niet meer kunnen werken. Mensen in de zorg die dag en nacht keihard werken om iedereen te kunnen helpen.

Het zijn bizarre tijden dat hoef ik je vast niet te vertellen. Mijn gevoelens gingen en gaan nog vaak van links naar rechts. Verdrietig, boos, en weer positief. Het laatste probeer ik steeds meer vast te houden, overdag zo min mogelijk nieuws kijken en vooral focussen op mijn werk.
Ik werk aan leuke projecten, maar ook helaas heb ik een aantal annuleringen en dan voornamelijk uit de horeca wat ik volledig kan begrijpen.

Het thuiswerken is voor mij niet onbekend natuurlijk want dat deed ik al elke dag. 😉 Mijn tips die ervoor zorgen dat het mij elke dag weer lukt:

  1. Kleed je aan, maak je op, net als dat je anders naar buiten zou gaan. Zodra ik besluit om in mijn pyjamaatje en een make-uploos dagje van te maken gaat het mij niet lukken. Ik voel mij niet productief, eerder moe en futloos. Doe dat dus niet! 😉
  2. Start met een goed ontbijt én alleen je ontbijt. Bijvoorbeeld havermout met granola en blauwe bessen. Blauwe bessen zouden je hersenen activeren zodat je dingen sneller kan verwerken. Dus laat je laptop nog even dicht, het liefst ook nog even de telefoon aan de kant en start rustig op.
  3. Neem pauzes. Neem een koffiepauze rond 10:00 uur, neem je lunchpauze tussen 12:00 en 13:00 en ’s middags. Tussendoor kan je natuurlijk ook wel pauzes nemen.

En natuurlijk moet je vooral ook even genieten van het feit dat je geen regels hebt. Of nee je moet helemaal niks natuurlijk haha. Doe vooral waar jij je goed bij voelt: extra pauzes of een keer eerder stoppen mag ook best wel. Probeer ook vooral ’s avonds niet nog even de laptop er bij te pakken. Ik weet dat het verleidelijk is maar probeer ook je privétijd te houden.

Ben je nog op zoek om leuke en interessante boeken om te lezen? Mijn favorieten vind je in mijn shop (die binnenkort wordt aangevuld)!
Persoonlijke update (coronavirus, Kopenhagen...)

Hoe zit het met Kopenhagen?

Er kwamen natuurlijk ook regelmatig vragen wat betreft Kopenhagen. De afgelopen tijd heb ik hier veel over gedeeld, alles was geregeld en ik was de dagen aan het aftellen. Eerst kreeg ik het nieuws dat mijn vliegmaatschappij niet meer vanuit Groningen vloog, gelukkig kreeg ik het geld terug en boekte een nieuwe vlucht vanaf Schiphol (gelukkig een enkele reis).

Maar nu is het helaas helemaal van de baan. Airbnb annuleerde ik en na veel gedoe en heen en weer-gemail met de host die niet duidelijk was over of ik mijn geld terug zou krijgen. In de berichtgeving van Airbnb stond dat de host hierover zou beslissen. Ik kreeg van haar geen duidelijk antwoord en ik besloot daarom maar om zelf contact op te nemen met Airbnb en zij gaven uiteindelijk duidelijkheid: volledige restitutie én binnen 24 uur op mijn rekening.

Nog niet ontvangen, maar opgelucht ben ik wel! Maar natuurlijk ook wel met een dubbelgevoel want ik keek er ontzettend naar uit, maar gelukkig krijg ik mijn geld terug en kunnen we ooit wel weer opnieuw beslissen.

Gezondheid staat natuurlijk voor op en ik hoop met heel mijn hart dat we hier snel uit komen. De hele wereld! Ik wilde jullie via deze weg even een update geven en hopelijk tot snel!

Stay safe lieve mensen en denk om elkaar!

Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

5 reacties

    1. Ja echt bizar! Ben benieuwd naar de persconferentie vanavond… Ja gelukkig wel, was natuurlijk veel liever wel heengegaan maar ja zo kan ik het hopelijk wel weer opnieuw plannen! Stay safe! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.