Hoe te schrijven over reizen zonder te reizen

Voor mijn blog heb ik vele lijstjes gemaakt waar ik over zou kunnen bloggen. De lijst is ook langer dan dat ik daadwerkelijk schrijf maar dat terzijde. 😉 In deze lijstjes staan reisgerelateerde blogposts die je zou kunnen schrijven en velen daarvan zijn ook zeer geschikt voor wanneer je juist niet aan het reizen bent.

Juist in deze tijd omdat, nouja, je weet het wel, is het voor reisbloggers erg lastig omdat je nu natuurlijk niet meer kan reizen. Dus waar kan je dan over schrijven? Daarom deel ik graag mijn lijstje met jou en hopelijk kan ik je inspireren.

Een x aantal plekken

Deel je favoriete plekken van een stad denk aan:

 • 5x mijn favoriete koffiespots in [plaatsnaam]
 • 5x de lekkerste koffie-to-go’s (juist omdat je nu niet ergens gezellig kan gaan zitten, dit kan je dan ook doen voor restaurants waar je kan bestellen of afhalen)
 • 5x mijn favoriete woonwinkels in [plaatsnaam]
 • 5x uniek overnachten in het bos
 • 5x de leukste strandtenten in Nederland

En dit kan je natuurlijk overal op toepassen of op aanpassen. Niet alleen voor reisblogs maar natuurlijk ook voor interieur- of foodblogs kan je zulke lijstjes maken.

Advies en tips

Bundel jouw tips en adviezen in verschillende blogs, denk aan:

 • Tips voor solo reizen
 • Tips voor reizen met kinderen
 • Jouw reis essentials; wat neem jij altijd mee op reis
 • Wat jij hebt geleerd tijdens jouw reizen
 • Handige reisapps

Persoonlijke inspiratie

Deel jouw persoonlijke verhalen. Denk aan:

 • Waarom je bent gaan reizen
 • Jouw top 5 favoriete reisbestemmingen
 • Je favoriete reisboeken (over reizen of om mee te nemen)
 • Wat je hebt geleerd tijdens jouw reizen

En we hopen natuurlijk dat we snel er weer op uit kunnen. Misschien is dit wel het moment om je bucketlist uit te schrijven of te herzien. Deel de plekken waar je nog graag naartoe zou willen gaan.

Ik hoop je hiermee te hebben geïnspireerd! Heb je zelf nog leuke tips? Laat ze dan hieronder achter in een reactie! 🙂


Bewaar voor later op Pinterest

Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

9 reacties

   1. Fijn om te horen Rachel! ^_^ En ik heb wel Bloglovin hoor, alleen in dit thema heb ik geen hartje dus in plaats daarvan gebruik ik het RSS icoontje haha. 😉 Ik moet hier nog even naar kijken of ik dat kan aanpassen.

 1. Tof overzicht! Ik ben begonnen met terug blik op vorige reizen die ik die maand heb gemaakt en ik heb nog een paar ‘Would You Rather’ reis dilemma’s die ik will gaan uitschrijven.

 2. Fijne tips om te lezen! Ik bedacht me gisteren bijvoorbeeld ook dat ik nog nooit een artikel met tips over mijn eigen woonplaats heb geschreven, terwijl dat natuurlijk de stad bij uitstek is om tips over te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.