Rabarbertoetje met crumble & kwark

Het rabarberseizoen is weer geopend. De een vind het heerlijk en de ander vreselijk haha. Ik ben er gek op en voor mij hoeft het niet zo zoet, zorg wel dat je stengels pakt die zo rood mogelijk zijn. Hoe roder hoe lekkerder!

Ingrediรซnten (2 personen)

Rabarber

  • 1 rabarberstelen
  • 2 el honing
  • 1 el citroensap
  • scheutje water

Bodem

  • 4 volkorenkoekjes
  • 2 el geraspte kokos
  • 1 el kaneel
  • 1 el honing
  • 4 dadels, ontpit
  • 3 el kokosolie, gesmolten

Kwark (tussenlaag)

  • 250 gr kwark
  • 2 el honing

Bereidingswijze

  1. Was de rabarberstengels, verwijder het loof en snijd in kleinere stukken.
  2. Breng dan de rabarber met het water, citroensap en de honing zachtjes aan de kook op laag vuur. Laat het voor ongeveer 10 tot 15 minuten gaar stoven – tot de rabarber helemaal zacht is.
  3. Begin ondertussen met de bodem: maal de volkorenkoekjes met de kokos, kaneel, honing, dadels en gesmolten kokosolie in een keukenmachine fijn.
  4. Verdeel het over de kommetje en druk het een beetje aan. Zet dit ondertussen in de koelkast.
  5. Schep dan de rabarber in een kommetje en zet het in de koelkast om af te laten koelen.
  6. Meng in een kom de kwark met de honing en het voeg hier ongeveer 1 eetlepel van de rabarber aan toe en roer dit goed door elkaar. Verdeel de kwark over de potjes en zet nog weer even in de koelkast.
  7. Verdeel dan de rabarber over de potjes en smullen maar.

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Gerelateerde posts

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *