Rabarbertoetje met crumble & kwark - Angelina Catharina

Rabarbertoetje met crumble & kwark

Het rabarberseizoen is weer geopend. De een vind het heerlijk en de ander vreselijk haha. Ik ben er gek op en voor mij hoeft het niet zo zoet, zorg wel dat je stengels pakt die zo rood mogelijk zijn. Hoe roder hoe lekkerder!

Rabarbertoetje met crumble & kwark

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de rabarber

  • 1 rabarberstelen
  • 2 el honing
  • 1 el citroensap
  • scheutje water

Voor de tussenlaag

  • 250 gr kwark
  • 2 el honing

Voor de bodem

  • 4 volkorenkoekjes
  • 2 el geraspte kokos
  • 1 el kaneel
  • 1 el honing
  • 4 dadels, ontpit
  • 3 el kokosolie, gesmolten

Bereidingswijze

  1. Was de rabarberstengels, verwijder het loof en snijd in kleinere stukken.
  2. Breng dan de rabarber met het water, citroensap en de honing zachtjes aan de kook op laag vuur. Laat het voor ongeveer 10 tot 15 minuten gaar stoven – tot de rabarber helemaal zacht is.
  3. Begin ondertussen met de bodem: maal de volkorenkoekjes met de kokos, kaneel, honing, dadels en gesmolten kokosolie in een keukenmachine fijn.
  4. Verdeel het over de kommetje en druk het een beetje aan. Zet dit ondertussen in de koelkast.
  5. Schep dan de rabarber in een kommetje en zet het in de koelkast om af te laten koelen.
  6. Meng in een kom de kwark met de honing en het voeg hier ongeveer 1 eetlepel van de rabarber aan toe en roer dit goed door elkaar. Verdeel de kwark over de potjes en zet nog weer even in de koelkast.
  7. Verdeel dan de rabarber over de potjes en smullen maar.

Dit vind je misschien ook leuk: