Mocht je mij niet hebben gevolgd op mijn oude blog dan zijn de komende recepten waarschijnlijk onbekend, voor de trouwe volgers zullen het oude recepten zijn. 😉 Maar veel van de oude recepten zijn nog steeds favoriet en daarom deel ik ze graag opnieuw!

Vandaag een supersimpele speltsalade maar oh zo lekker. Aanrader voor als je snel iets makkelijks, gezond en vegetarisch op tafel wilt zetten.

Ingrediënten

  • 200 gr spelt*
  • 1 venkel
  • 1 paprika
  • 150 gr cherry tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 20 gr platte peterselie, fijngehakt
  • 2 el zonnebloempitten
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de venkel in dunne plakken, de paprika en snijd de tomaatjes door de helft.
  3. Rasp de knoflook en meng met 4 eetlepels olijfolie en bestrijk hiermee de venkel, paprika en tomaat.
  4. Zet het ongeveer 3 tot 5 minuten onder de grill totdat er lichtbruine strepen ontstaan Dit kan eventueel in de oven of gebruik een grillpan.
  5. Giet de spelt af. Meng in een kommetje de olijfolie, een beetje zout en peper naar smaak. Hussel dit goed door de spelt.
  6. Meng dan de spelt met de gegrilde groenten, de zonnebloempitjes en de gehakte peterselie.