Trapani penne

Dit is mijn favoriete pasta. Superlekker én nog makkelijker te maken! Iedereen die ik het tot nu toe heb voorgeschoteld zijn verbaasd over hoe lekker dit eigenlijk is. 😉 Het recept is niet helemaal van mij, een beetje van Jamie en een beetje van mijzelf haha.

Officieel is het “Trapani Rigatoni” maar ik vind die zo groot dat ik eigenlijk altijd penne gebruik. Je kan er dus voor kiezen om de penne te vervangen met rigatoni pasta.

Trapani penne

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

 • 240 gr penne
 • 250 g cherrytomaten
 • 90 g blanke amandelen
 • 2 tenen knoflook
 • 1 Spaanse rode peper
 • 1 bakje (a 15 gr) verse basilicum
 • 1 bakje (a 90 gr) Parmigiano Reggiano flakes
 • 1 bakje (a 46 gr) ansjovisfilets in olijfolie of zonnebloemolie
 • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

 1. Kook de pasta volgens de verpakking.
 2. Doe de cherrytomaten, amandelen, knoflook (geperst), Spaanse peper (ontpit en gehalveerd), basilicum, Parmezaanse kaas, ansjovisfilets met een een scheutje van het olie in de keukenmachine en mix tot een prutje. Voeg de olijfolie toe en mix nog kort. Voeg naar smaak eventueel nog zout en peper toe, maar de ansjovisfilet is ook al zout dus proef eerst goed.
 3. Giet de pasta af en doe het terug in de pan. Zet het vuur laag en meng het prutje goed door de pasta om het goed te binden en te verwarmen.
Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.