Wie is er niet gek op cakejes? In deze kan je je helemaal zat eten en om nog even in de rabarbersferen te blijven.. 😉 Niet alleen lekker maar staat ook nog superleuk toch? Mooi roze en een lekkere combinatie van zoet en zuur.

Ingrediënten (12 cakejes)

Nodig: muffinvorm

  • 160 gr boter
  • 100 gr patentbloem
  • 250 gr poedersuiker
  • 125 gr gemalen amandelen
  • 6 eiwitten
  • 1 tl vanille-extract
  • 1-2 rabarberstelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180/200 graden.
  2. Smelt de boter in een klein pannetje – het moet een mooie goudbruine kleur krijgen, maar zorg dat het niet verbrand. Gebruik een beetje boter met een kwastje om de vormpjes in te vetten. En zet de rest van de boter even aan de kant.
  3. Zeef dan boven een grote kom de bloem en poedersuiker en roer er de amandelen doorheen.
  4. In een andere kom doe je de eiwitten en mix tot ze glanzen en mooie pieken ontstaan. Spatel dan voorzichtig het eiwit door het bloemmengsel. Voeg hier dan de gesmolten boter en vanille-extract aan toe en roer dit goed door elkaar.
  5. Vul de vormpjes ongeveer ⅔ en leg er stukjes rabarber op – ik heb ze ongeveer 1 cm dik gesneden en 3 stukjes op verdeeld. Druk ze zachtjes aan.
  6. Bak de cakejes ongeveer 20 tot 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Test met een satéprikker, komt deze er schoon uit dan zijn ze klaar.
  7. Laat de cakejes in de vorm minimaal 5 minuten afkoelen en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster en garneer met poedersuiker.