2x simpele mini taartjes - Angelina Catharina

Simpel bladerdeegtaartje met mascarpone

Hoe leuk ik bakken ook vind, soms heb ik er ook echt geen zin in. Dit recept voor een simpel gebakje is dan perfect. Bladerdeeg en je favoriete fruit is bijna het enige wat je nodig hebt. Maak het leuk op en het ziet er nog feestelijk uit ook.

Bladerdeegtaartje met mascarpone

Ingrediënten voor 4 taartjes

 • 8 plakjes bladerdeeg
 • 1 ei, losgeklopt
 • 3 el fijne basterdsuiker
 • 250 gr mascarpone
 • 1 citroen
 • topping: rode besjes, of ander fruit naar keuze
 • topping: poedersuiker

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200/220 graden.
 2. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht en laat ze ontdooien. Snijd uit 4 plakjes het binnenste gedeelte eruit, zodat er ongeveer 1 cm rand ontstaat.
 3. Leg de rand/lijst boven op het bladerdeegplakje (zodat er echt een rand zit) en bestrijd de randen met het ei. Prik in het midden van het bladerdeeg met een vork – zo voorkom je een beetje dat het gaat rijzen.
 4. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 15-20 minuten. Houd het goed in de gaten, ze zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn geworden en de lijsten/randen gerezen.
 5. Laat ze volledig afkoelen op een rooster. Mocht het in het midden toch omhoog zijn gekomen prik dan voorzichtig met een vork erin en duw het plat.
 6. Doe de rode besjes in een kom met 1 eetlepel suiker en meng dit goed door elkaar. Meng in een andere kom de mascarpone met de citroenrasp en 2 eetlepels suiker.
 7. Schep ongeveer 2 à 3 eetlepels mascarpone op de bodem en smeer het uit zodat de bodem bedekt is. Leg er een paar trosjes rode besjes op (of je haalt ze van de tros af) en bestuif met een beetje poedersuiker.

Dit vind je misschien ook leuk: