5 x leuke thuisblijf-spelletjes

We zitten natuurlijk veel meer binnen en wat moet je dan doen? Je kan natuurlijk gaan Netflixen, maar wat dacht je van een spelletje? En nu met de winterse taferelen, na een lekkere koude wandeling (of straks misschien wel schaatsen) met een kop warme chocolademelk met slagroom op warmen en gezellig een spelletje doen.

5 x leuke thuisblijf-spelletjes- Angelina Catharina

Ik ben gek op spelletjes, daarom deel ik vandaag mijn favorieten met jou.

Beverbende
Beverbende is een kaartspel dat je met 2 tot 6 spelers kan spelen. Het gaat hier om de minste strafpunten dan heb je gewonnen, tactiek en vooral geheugen speelt een belangrijke rol. Je kan bijvoorbeeld ook kaarten wisselen met je tegenstander waardoor je niet meer weet wat je had. 😉

L.A.M.A (Leg Alle Minpunten Af)
Een spel dat je ook met 2 tot 6 spelers kan spelen. Je probeert zoveel mogelijk kaarten af te leggen, of op een goed moment te passen, je moet dit spel even een paar spelen voordat je door hebt wanneer het een goed moment is om te passen. Het gaat hierom dat je alle kaarten wegspeelt of zo min mogelijk punten overhoudt. Je krijgt fiches voor de minpunten, heb je gewonnen dan mag je een fiche terugleggen. Zo kan het lang spannend blijven.

Skip-Bo
Een best bekend spel volgens mij. 😉 Je kan dit kaartspel ook met 2 tot 6 personen spelen. Je hebt een stapel met kaarten die je als eerste moet weg zien te spelen van 1 tot 12.
Leuke tip: wij maken het steeds wat moeilijker. Zo hebben we bijvoorbeeld twee stapels die van 1 tot 12 gaan en twee stapels die van 12 naar 1 gaan.

Phase 10
Dit spel helemaal influenced door Marieke Elsinga waar ik het eens voorbij zag komen in haar stories. 😉 Je hebt 10 fases die je moet uitspelen. Bijvoorbeeld twee keer drie gelijken, of een reeks van zeven. Heb je een fase niet gehaald maar je tegenstander wel, dan gaat de tegenstander verder en moet jij de fase nog een keer doen. Wie de tien fasen als eerste uitspeelt heeft gewonnen.

Keer op keer
Keer op keer is een dubbelspel waarbij je alle vakjes moet wegstrepen om zo snel mogelijk kolommen en gelijk gekleurde gebieden te vullen en ook zoveel mogelijk punten te scoren. Elke speler gooit de dobbelstenen en kiest een kleur + cijfer, de tegenstander mag dan uit de overgebleven dobbelstenen een keuze maken. Als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist is het spel afgelopen en ga je kijken wie de meeste punten heeft.

Heb jij nog leuke spelletjes? Laat dan vooral een reactie achter!

Share on facebook
Artikel delen?

Angelina Catharina

Hi, ik ben Angelina (Catharina). Een passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.

Follow

Krijg korting bij Airbnb

Op zoek naar een verblijf? Als je via deze link boekt bij Airbnb dan krijg je 25 euro korting op je verblijf. Heb je nog geen account? Dan krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste reis.

Krijg korting bij Natuurhuisje

Op zoek naar een uniek verblijf in de natuur? Als je via deze link boekt bij Natuurhuisje dan krijg je 10 euro korting op je verblijf.

Gerelateerde posts

2 reacties

  1. Ik ben zelf alleen bekend met het spel Skibo, heerlijk! Hier hebben we echt altijd heel hard om gelachen, dit deden we vaak op de camping samen met mijn ouders. Nu doen we regelmatig ticket to ride.

    1. Blijft een leuk spel! 😄 Ticket to ride had ik nog nooit eerder van gehoord maar toevallig had iemand het er afgelopen zaterdag ook over. Nu extra benieuwd haha! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hi you!

Passie voor fotografie, nieuwe plekken ontdekken en lekker eten. Hier schrijf en deel ik mijn favoriete recepten, hotspots en reisverhalen en persoonlijke hersenspinsels.