Een heerlijk fris en simpel gerecht. Deze venkelsalade is ideaal als bijgerecht of lunch, maar tijdens de zomermaanden ook heerlijk als avondeten door het frisse en sappige van de sinaasappel. Als het echt warm is, dan heb ik vaak niet zoveel trek en eet ik het liefst lichte salades (of een vette hap 🙈), want geen zin om te koken haha.


Venkelsalade met sinaasappel
Ingrediënten voor 1 persoon (of 2 als bijgerecht)
- 1 handsinaasappel
- 4 el olijfolie
- 1 kleine venkelknol
- 60 gr kalamata olijven
- 1/2 bakje dille
- 40 gr rucola
- 3 radijsjes
- zout en peper
- Optioneel: pancetta
Bereidingswijze
- Rasp de schil van de sinaasappel, haal het witte van de sinaasappel en haal de partjes los. Doe dit boven een kommetje zodat je het vocht opvangt.
- Doe de partjes bij het vocht en voeg er de olijfolie aan toe, beetje zout en peper na smaak.
- Snijd het groen van de venkelknol grof. Haal de onderkant van venkelknol eraf. Je kan ze halveren en met een mandoline in dunne plakken schaven, maar met een scherpe mes kan dit ook. Ik heb ze zelf wat grover.
- Halveer de olijven en snijd de dille fijn.
- Doe de venkel bij het sinaasappelmengsel met 1/2 van de dille en rucola en schep om.
- Voor serveren verdeel je de rest van de dille en de olijven erover.