Met Max naar Vlieland - Angelina Catharina

Met Max naar Vlieland

Na een drukke periode en voor nog een drukke maar gezellige periode had ik zin om er nog even een paar dagen tussenuit te gaan met Max. Ik bedacht mij ook dat ik eigenlijk nog niet alléén met Max ben weggeweest, er was altijd wel iemand mee of meerdere mensen. Hoogtijd dus! πŸ˜‰

Ik koos ervoor om weer naar Vlieland te gaan. Een heerlijk rustig eiland, waar je alles te voet kan doen. De hoofdreden omdat een fiets huren niet echt een optie is met een hond die alleen in een mand voor op de fiets wil, geen auto heb en dus het liefst alles op loopafstand wil haha.

Met de trein en boot op naar Vlieland

Ik vond het best spannend om natuurlijk voor het eerst alleen met Max op pad te gaan. Op pad gaan we natuurlijk vaker, maar 3x een overstap met de trein en vervolgens met de boot. Ik had een waddenretour waarmee je een trein + bootticket hebt en zo van Groningen naar Leeuwarden gaat, van Leeuwarden naar Harlingen Haven. Ik had een trein eerder zodat ik in Harlingen nog even rustig met Max kon wandelen en hij zijn behoefte kon doen.

Max deed het ontzettend goed. In de trein lekker naar buiten kijken of slapen en zelfs op de boot met een windkracht 7 wat je wel merkte 😏 ging hij lekker liggen slapen.

Eenmaal aangekomen op Vlieland liepen we gelijk door naar het hotel die direct bij de haven ligt, aan het begin van de dorpsstraat. We kregen de sleutel en konden ons gelijk installeren in de kamer.Β 

Overnachten op Vlieland: Loods Hotel

Ik koos voor het Loods Hotel. Ik had er al eens foto’s van gezien en de sfeer en inrichting sprak mij gelijk aan en ik wist dat er honden welkom waren wat natuurlijk wel een must was. 😏

Het Loods Hotel heeft verschillende mooi ingerichte kamers, maar als je wilt overnachten met de hond dan kan je alleen terecht in de geselecteerde standaardkamers. Een mooi ingerichte badkamer, een heerlijk bed en grote smart-tv.

Met de hond naar Vlieland

Je mag 1 hond per kamerΒ  en je betaalt €16,50 per nacht. Ik koos voor de standaardkamer met terras. Deze ligt op de begane grond, met openslaande tuindeur naar het terras.

Alle kamers zijn inclusief ontbijt en in een geselecteerd gedeelte van de ontbijtzaal kan je plaatsnemen mΓ©t je hond. Dit was voor mij ook een groot pluspunt.Β 

Met Max naar Vlieland - Angelina Catharina

Lekker uitwaaien aan het strand en wandelen door de bossen

Vlieland is een ontzettend fijne plek als je graag wandelt en een hond hebt. Overal kan je heerlijk wandelen door duinen, bossen en veel plekken mogen ze ook los. In het dorp zelf moet de hond natuurlijk aan de lijn en ook ten westen van het bos rondom het dorp. Op het strand en het oostelijke gedeelte van het eiland mogen ze loslopen.

Uitgestrekte stranden waar toen wij er waren praktisch niemand liep.Β Tijdens de wandeling zagen we ook nog twee zeehonden op het strand liggen (zie foto hieronder, als je goed inzoomt zie je in het midden een stipje van de zeehond haha). Ik deed Max uiteraard gelijk vast toen ik door had wat ik zag en liep er met een grote boog omheen, Max had het gelukkig niet door.

We liepen van het hotel naar camping Stortemelk om daar het strand op te gaan. Via het strand liepen we door naar Strandpaviljoen ‘t Badhuys om daar lekker neer te ploffen voor een Latte Macchiato. Een mooi en gezellige plek Γ©n ook weer honden welkom zijn. In 2016 was ik voor het laatst op Vlieland en in 2017 werd ‘t Badhuys volledig gerenoveerd.

De Vuurboetsduin met de kleinste vuurtoren van de Nederlandse Waddeneilanden

We gingen nog een stukje terug over het strand met het idee om richting de vuurtoren te lopen. In 2016 kwam ik via de andere kant en heb ik de vuurtoren beklommen. Wat een mooie routes kan je hier toch lopen. Normaal kijk ik een beetje via Google maps, maar ik liet Max kiezen. Hij vind trappen altijd leuk dus daar koos die voor en uiteindelijk kwamen zo dan ook bij de vuurtoren uit. πŸ˜‰

De volgende dag mocht Max ook weer beslissen welke kant we opgingen. We gingen dwars overal doorheen uiteindelijk liepen we langs de ijsbaan wat een prachtige omgeving is en je ook nog alle kanten op kan lopen. Uiteindelijk via de duinen kwamen toch weer terecht op het strand waar we nog een laatste keer een strandwandeling maakten. Via ‘t Badhuys liepen we weer terug naar het hotel langs de prachtige kerk en door de Dorpsstraat. We haalden de tas op bij het hotel en gingen weer richting de boot voor de reis terug.

Is het aan te raden in november?

Het was heerlijk en ging supergoed. Max vond het geweldig op het strand en het was fijn dat hij los kon en lekker rennen. De periode is prima, lekker rustig en ik heb het natuurlijk erg getroffen met het weer.

Dat het rustig is kan zowel een nadeel als voordeel zijn. Op het strand kom je haast niemand tegen, je kan heerlijk ongestoord wandelen wat ook wel eens fijn is. Nadeel is wel dat er winkels dicht zijn vanwege de winterstop of verbouwingen etcetera.

Als je in deze periode wilt en je wilt wel naar winkeltjes en wat meer reuring dan kan je het beste van vrijdag tot en met maandag gaan. Ben je meer van de rust en wil je gewoon lekker ontspannen en wandelen dan kan je prima van dinsdag tot en met donderdag gaan.Β 

Als afsluiter nog een filmpje van blije Max die voor het eerst los het strand oprent! πŸ˜„πŸ₯°

Dit vind je misschien ook leuk:

Deze website gaat officieel offline vanaf 10 oktober 2023.

Sla nog gauw jouw favoriete adresjesΒ of recepten op! πŸ˜‰

Mocht je mij willen blijven volgen, dan kan dat via mijn Instagram account. Hopelijk zie ik je daar!

Vee liefs en bedankt voor het lezen van mijn blogs!

Volg mij op Instagram

@angelina.catharina